Toplu Ürün Satın Alma Avantajları

Yazar: Elif ,
Şubat 29, 2016
Toplu Ürün Satın Alma Avantajları

Toplu Ürün Satın Almanın 6 Faydası

=         Uygun fiyat avantajı: Toplu olarak alınan tüm ürün siparişleri birim maliyet oranını düşürmektedir. Adet veya malın cinsine göre artan birim miktarı, ürünün fiyatı ile ters orantılı olarak değişim gösterir. Tek seferde yapılan çok adetli satın alımlarınız her zaman daha az maliyetlidir. Tedarikçiniz ile aranızdaki süreklilikte firmanıza her zaman fiyat avantajı sağlayacaktır.

=         Ürün stok kontrolü kolaylığı: Firmalar için ürün giriş – çıkış takibi önemli hususlardan biridir. Oldukça zaman ve iş gücü gerektirir. Bunlardan tasarruf etmenin bir yolu da sık ve az adetli satın alım yapmak yerine, seyrek ve toplu şekilde ürün temin etmekle gerçekleşebilir. Burada dikkat edilmesi gereken bir husus; ürün kullanım süreleri ve kullanım alanın aktif olarak çalışacağının uzun vadede doğru şekilde planlanması gerekmektedir.

=         Muhasebe işlemlerinin azalması: Ürünlerin toplu olarak alınması daha seyrek olarak fatura yaratacağından takibi ve ödemesi de kolaylaşacaktır. Vadeli ödemeler için de aynı durum geçerlidir. Çünkü yılda iki kez gelen büyük meblağlı birkaç fatura ve ödeme planının belirlenmesi daha kolay olacaktır.

=         Direkt ana üreticiden ürün temini: Aklınızda garanti, orijinal ürün ve en iyi fiyat sorunu olmadan direkt ana üreticiden ürün alma imkanınız olacak. Mağaza veya bayi yerine toplu siparişleriniz için üretici firmadan hem fiyat hem de sevkiyat maliyetleri düşük olarak ürün temin edebilirsiniz.

=         Uzun vadede piyasa fiyat artışından etkilenmeme: Bu durum belirli kategorideki satın alımlarınızı etkilese de size kazanç sağlayacaktır. Bugün aldığınız en az adetli ürün temininiz bile bir ay sonraki ile aynı olmayacaktır. Doğru planlanan bir bütçe ve adet ile bu durumdan karlı çıkabilirsiniz.

=         Satın alma departmanınız daha çok teklif alır: Toplu istekleriniz için daha çok teklif toparlayabilir, yöneticinizin karşısına iyi bir piyasa fiyat araştırması yapmış olarak çıkabilirsiniz.

FiyatımBu.com sizlere tam da bu konuda destek veriyor. Tekliflerinizi hemen almaya başlamak için ürün isteklerinizi ücretsiz girmeye başlayabilirsiniz.


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha