Kârlı Bir İşe Dönüştürebileceğiniz 5 Sıradışı Hobi

Yazar: Isil Arikan ,
Şubat 08, 2021
Kârlı Bir İşe Dönüştürebileceğiniz 5 Sıradışı Hobi


Boş zamanlarınızda keyifle uğraştığınız hobilerin gelir getiren bir işe dönüşmesi günümüz teknolojisi sayesinde hayli mümkün. Ki bu yüzden Hobilerden Para Kazanılabilir Mi? ve 7 Adımda Hobinizi İşe Dönüştürme yazılarını sizlere sunduk. Bugün de konuya biraz daha farklı bir açıdan bakalım ve hobileri, yetenekleri konusunda kendisinden emin olmayan, ilginç fikirler arayan kişilere farklı öneriler sunalım istedik. 

Blog yazarlığı, çevirmenlik, fotoğrafçılık, pastacılık, web tasarımı, internet üzerinden ürün alım satımı, kişiye özel ürün tasarımı ve satışı, seslendirme, kodlama, podcast yayınları, bloggerlık veya vloggerlık gibi şimdiye kadar pek çok kimse tarafından işe dönüştürülmüş, bazıları çok başarılı olmuş hobiler bu yazımızın konusu dışında. Zira bu ve benzeri konularda o kadar çok örnek var ki, eğer bu tarz bir hobiniz varsa başarı hikayelerine bakıp kendinize bir yol haritası çizebilirsiniz. 

Bu yazıda sözümüz daha çok kendini belirli bir alanda yetiştirmek isteyen, pek çok ilgi alanı bulunan ama bunların hangisini, nasıl düzenli, disiplinli bir hobiye dönüştürebileceğinden emin olamayan veya yüksek rekabet yüzünden yukarıdaki alanlara girmeyi tercih etmeyip daha farklı fikirler arayanlara. 

Gelin birlikte yeteneklerinizi, becerilerinizi ve ilgi alanlarınızı düşünelim. Bunlardan nasıl keyifli hobiler ve ardından da nasıl kârlı iş modelleri yaratabileceğinize bakalım. 

1. Yaratıcılık ve Estetik

karlı bir işe dönüştürebileceğiniz 5 sıradışı hobi, hobilerden para kazanılır mı
Estetik algısı yüksek, yaratıcı bir kişiliğiniz var ancak bunu daha niş bir alanda kullanmak istiyorsanız mobilya restorasyonu harika bir seçenek. Gerçi bu iş için el becerisi de gerekiyor ancak onu biraz deneyimle elde edebilirsiniz. 

Eskimiş sehpa, dolap, kitaplık veya raf sistemlerini boyayarak, üzerine desenler çizerek, kaplama yaparak veya kaplamalarını değiştirerek yepyeni ve şık bir hale getirmek aslında benzersiz bir yetenek. Üstelik kimilerimiz eskiyen eşyalarını bu şekilde değerlendirmek isterken gerek zamansızlıktan, gerekse yetenekleri çok olmadığı için bunu işi bilene yaptırma konusunda da istekli. Hali hazırda bir müşteri kitlesi mevcut dolayısıyla. 

Evinizdeki eskiyen mobilyalarla işe başlayıp bunu sosyal medyada paylaşarak, biraz geliştirdiğinizde kişisel web sayfanızı oluşturup ilk müşterilerinizi bularak işe başlayabilirsiniz. Üstelik bu alanda rekabet de diğer tasarım işleri kadar çok olmadığı için şansınız daha yüksek. 

2. Yaratıcılık ve Teknoloji

karlı bir işe dönüştürebileceğiniz 5 sıradışı hobi, hobilerden para kazanılır mı
3D printerların hayatımıza girmesiyle pek çok ürünü 3 boyutlu olarak yazdırmak son derece kolaylaştı. Ki evde hobi amacıyla 3 boyutlu ürünler basanlar da çokca mevcut. Dolayısıyla 3D yazdırma hobisini, başkaları yani ürüne ihtiyacı olanlar için üretim fikrine dönüştürebilirsiniz. 

Bu alanda hobinizi işe dönüştürmek isterseniz kendinize uzmanlaşacağınız bir alan seçmenizde fayda var. Örneğin; silikon kurabiye ve pasta kalıpları. Ya da evcil hayvan oyuncakları gibi. Ardından sosyal medyada ürünlerinizi tanıtıp müşteri kitlenizi oluşturabilir ve yazdırdığınız ürünleri satabilirsiniz. 

Evde 3D printerınız yoksa satın alma maliyeti de çok yüksek olmadığı için sıfırdan başlanabilecek keyifli bir hobi/iş diyebilirim. Elbette eğitimini de almalısınız. 

3. Turizm ve Eğlence

karlı bir işe dönüştürebileceğiniz 5 sıradışı hobi, hobilerden para kazanılır mı
Gezmeyi, keşfetmeyi seven ve arkadaş canlısı sosyal bir kişiliğiniz varsa yerel rehberlik yaparak yaşadığınız kenti yeni tanıştığınız insanlara gösterebilir bunu yaparken de para kazanabilirsiniz. Tabii gezmeyi seviyorsanız mutlaka yaşadığınız şehri de iyi tanıyorsunuzdur, dolayısıyla bir yerel rehberlik yaparak bilginizi eğlenceli bir şekilde paylaşabilirsiniz. 

Bunu kendi sosyal medya tanınırlığınızla yapabileceğiniz gibi www.getyourguide.com tarzı gezi sitelerine üye olarak, bu tarz sitelerde kendi turunuzu oluşturup satarak da gerçekleştirebilirsiniz. Sadece, bunu bir işe çevirmeden önce tur rehberliğiyle ilgili yasal gereklilikleri araştırıp almanız gereken sertifikaları tamamlamanız gerekir. 

4. Merak ve Araştırma

karlı bir işe dönüştürebileceğiniz 5 sıradışı hobi, hobilerden para kazanılır mı
Belirli bir alana özel ilgi duymayan ama meraklı bir kişiliği olup araştırma yapmayı seven bir insansanız size sıradışı bir önerimiz var. Freelance araştırmacı olabilirsiniz.

Hepimiz iş hayatının yoğunluğunda satın almak istediğimiz bir ürün için veya herhangi bir sebeple araştırma yapmamız gereken konulara gereken zamanı ayıramayabiliyoruz. Bunu bizim yerimize yapabilecek birisi olsa çok faydalı bir hizmet olurdu. İşte freelance bir araştırmacı olarak müşterilerinize aşağıdaki konularda yardımcı olabilirsiniz: 

-        Satın almak istedikleri bir ürün veya hizmet için piyasa araştırması

-        Akademik bir çalışma için veri toplama

-        Koleksiyonerler için topladıklarını ürünlerin en nadir parçalarını araştırma, bulma

-        Daha da ötesi, araştırma ve bilgi toplama gerektiren tüm ihtiyaçlar

5. Botanik

karlı bir işe dönüştürebileceğiniz 5 sıradışı hobi, hobilerden para kazanılır mı
Çiçeklere ve bitkilere meraklıysanız, eviniz botanik bahçesi gibiyse ve arkadaşlarınız bitkiler konusunda size sık sık soru soruyorsa bu ilgi alanınızı gelir getiren bir işe dönüştürmenin birkaç farklı yolu var. 

İsterseniz yetiştirdiğiniz bitkileri çoğaltıp satışını yapabilirsiniz. 

İsterseniz bitki yetiştirmenin püf noktaları hakkında danışmanlık verebilirsiniz. 

Estetik algınız yüksek, yaratıcı tasarımlar yapma yeteneğiniz de varsa isterseniz müşterilerinizin evinin bitkilerle dekorasyonunu da yapabilirsiniz. 

Hatta bu hizmetlerden birkaçını da aynı anda müşterilerinize sunabilirsiniz. Sizin için seçenekler fazlasıyla zengin. 

Hemen bir instagram sayfası oluşturup sanal dünyada ayak izlerinizi bırakmaya başlayın. 

Keyif aldığınız uğraşları nasıl gelire çevirebileceğinizi sizlere basitçe göstermek istedik. Yorumlarınız  veya eklemek istedikleriniz olursa bize ulasin,  sizden haber almak çok hoşumuza gider. 


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha