Sinemayı Evin Salonuna Taşıyın

Yazar: Caner ,
Ağustos 04, 2016
Sinemayı Evin Salonuna Taşıyın

Sinemayı Evin Salonuna Taşıyın

Biz insanoğlunun istekleri hiçbir zaman bitmiyor. Teknoloji gelişmeye devam ettikçe bizler de elimizdekinin daha fazlasını her zaman isteyeceğiz. Geçtiğimiz yılın ve önümüzdeki birkaç yılın popüler teknolojisi olacağı tahmin edilen ev sinema sistemleri teknolojinin gelişim ve değişimden payını sonuna kadar alıyor. Sizler de evinizin salonunda izleyeceğiz bir filmden sinemada izlemiş kadar keyif almak istiyorsanız bu sistemlerden size uygun olanı evinize taktırmalısınız.

Sinema Sistemlerinin İçeriğinde Neler Var?

Standart bir sinema sisteminin içerisinde farklı özelliklere sahip birden fazla hoparlör ve bu hoparlörleri kontrol eden bir mekanizma bulunmaktadır. Sistem öyle dizayn edilir ki hoparlörler salonun farklı yerlerine monte edilirler. Ses düzeyi ve ses özellikleri (bass gibi) ortamın büyüklüğü, derinliği, genişliği, uzunluğu gibi özellikler göz önüne alınarak ayarlanır. Sonrasında ise evinizin rahatlığında aynı bir sinemadaymış gibi keyif alırsınız.

Sistemin Sahip Olduğu Özellikler

HDMI, CD, DVD, USB ve LAN bağlantıları aracılığı ile sinema sistemine giriş yapabilirsiniz. Video formatları olarak 3D,M4V,WMV, FLV,3GP,MP4,MOV, Ses formatları olarak MP3, WMA, AAC, FLAC Playback sayılabilir. Ayrıca sinema sistemleri üzerinde USB ile oynatma özelliği de bulunmaktadır. Tüm modellerde USB 2.0 okuma özelliği mevcutsa da; son modellerde USB 3.0 okuma kabiliyeti de bulunmaktadır. Kablosuz teknolojilere gelecek olursak; Bluetooth, Sound Sync ve RemoteApp uygulamalarını görmekteyiz. Sistemin güç çıkışı genellikle 1000 W olmaktadır.

Fiyat Aralığı Ne Durumda?

Piyasadaki mevcut sinema sistemlerinin fiyat aralığı 500 liradan başlıyor. Sistemin sahip olduğu parça sayısı, bu parçaların kalitesi, dayanıklılığı ve markası fiyatı yükseltecektir. Bugün 4000 liraya kadar ev sinema sistemi bulabilmeniz mümkündür. Başta da dediğimiz gibi sistem kullanılacak yere göre seçilmektedir. Bu sebeple satın almadan önce evinizi göz önüne almalısınız.


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha