Otel ve Pansiyonlarda UVC Lambalı Cihazlar ile Dezenfeksiyon

Yazar: Isil Arikan ,
Haziran 03, 2020
Otel ve Pansiyonlarda UVC Lambalı Cihazlar ile Dezenfeksiyon


Otel ve Pansiyonlarda UVC lambalı cihazlar ile dezenfeksiyon.. 

Covid-19'a sebep olan SARS-CoV-2 virüsünün yayılım ve bulaşmasıyla ilgili az çok hepimizin bilgisi var. Ki bu da virüsün solunum yoluyla yayıldığı yönünde. Dolayısıyla insanların toplu halde bulundukları ya da sırayla kullandıkları tüm mekanlar az ya da çok risk taşıyor ve bunlardan biri de oteller ve pansiyonlar. 

Haliyle ultraviyole ışık teknolojisi ve UVC lambalı cihazlar ile dezenfeksiyon konusunda hazırladığımız yazı dizisinin bu seferki konusu otel ve pansiyonlarda UVC lambalı cihazlar ile dezenfeksiyon. 

Neden UVC Lambalı Cihazlar ile Dezenfeksiyon? 
otel ve restoranlarda UVC lambalı cihazlar ile dezenfeksiyon

Aslında UVC Işığı ile Covid-19'dan Korunma yazısında bu tekniğin bakteri ve virüsler üzerindeki öldürücü etkisinden bahsetmiştik. Dolayısıyla başarı oranı bu kadar yüksek (%99,9) olan bir dezenfeksiyon yöntemini hemen her işletme kullanmalı. Ancak nedenlerini daha detaylı belirtmek gerekirse;

- UVC lambalı cihazlar ile hem havayı, hem yüzeyleri hem de suyu ve yiyecekleri dezenfekte etmek mümkün. Dolayısıyla işletmenizin çalışma şeklinde göre en uygun cihaz veya cihazları kullanarak çalışanlarınıza ve müşterilerinize sağlıklı bir ortam sağlayabilirsiniz. 

- UVC lambalı cihazların başlangıçta bir satınalma maliyeti olmakla birlikte sonrasında elektrik tüketimi dışında bir maliyet yaratmamaktadır. Bu sebeple uygun fiyatlı bir yöntemdir. 

- Daha önce de belirttiğimiz gibi UVC lambalı cihazlar ile virüsleri, bakterileri ve mikropları etkisiz hale getirme oranı %99,9 gibi son derece yüksek bir orandır. 

- UVC lambalı cihazlar (kullanılan ampülün gücüne ve uygulama süresine göre değişen) son derece geniş bir etki alanına sahiptir. Dolayısıyla çok büyük alanlar bile kolay bir şekilde ve hiç ya da çok az emek harcanarak dezenfekte edilir. Başka bir deyişle; dezenfeksiyon için yüksek bir iş gücü gerektirmez. 

- UVC lambalı cihazlar ile dezenfeksiyon, gerekli güvenlik tedbirleri alındığında, son derece güvenlidir. 


Otel ve Pansiyonlarda Hangi Tip UVC Lambalı Dezenfeksiyon Cihazları Kullanılmalı? 

Misafirlerin konaklama yaptığı odalar göz önüne alındığında aslında iki seçenek var: 

- UVC lambalı yüzey dezenfeksiyon cihazları

- UVC lambalı hava dezenfeksiyon cihazları

Ki; otellerde konuklar tek başına, kendi arkadaş veya aile çevresiyle bir odada kalabileceği için -başka bir deyişle farklı insanlar aynı anda aynı odada kalmayacağı için- burada önemli olan yüzey dezenfeksiyonudur. 

Her müşteriden önce ve/veya sonra, ayrıca günlük temizlik sırasında UVC lambalı yüzey temizleme cihazları ile odalar dezenfekte edilebilir. Ki burada mobil cihazlar veya robotlar son derece faydalı. 

Otel veya pansiyonlarda istenirse UVC lambalı hava dezenfeksiyon cihazları da kullanılabilir. Ancak bu cihazlar genelde sabit olduğu için ve her odaya bir tane koymak da çok yüksek maliyet doğuracağı için tercih edilmez. 

Otellerin restoran ve cafe gibi insanların toplu halde bir arada bulunduğu bölümlerde ise UVC lambalı hava dezenfeksiyon cihazı daha doğru bir tercih olur ki bu konuda açıklayıcı bilgiyi Cafe ve Restoranlarda UVC Lambalı Cihazlar ile Dezenfeksiyon yazımızda da bulabilirsiniz. 

Bunun dışında otel ve pansiyonlarda; müşterilerin kullanacağı bardak, tabak ve her türlü eşya kapalı kutu UVC lambalı dezenfeksiyon cihazları ile sterilize edilebilir. Eurotech UVC DM 1 veya benzeri tip cihazlar bu konuda son derece etkili ve verimlidir. 
otel ve restoranlarda UVC lambalı cihazlar ile dezenfeksiyon



Otel ve Pansiyonlarda Hangi Sıklıkta UVC Lambalı Cihazlar ile Dezenfeksiyon Yapılmalı?

Bu tarz işletmelerde yüzey dezenfeksiyonu önemli olduğu için dezenfeksiyon sıklığını yüzeylere farklı kişilerin temas etme sıklığı ile birlikte değerlendirmek gerekebilir. 

Özellikle odalarda gün içerisinde yapılan temizlik sırasında mutlaka dezenfeksiyon da uygulanmalıdır. Oda birkaç günlüğüne tutulmuş ve o gece de aynı misafir(ler) kalacak olsa bile. Zira devamlı misafirler de başka yerden virüs taşıyabilir. 

Bunun dışında bir odada misafir değişikliği varsa UVC lambalı cihazlarla dezenfeksiyon zaten mutlaka yapılmalıdır. 


Bu yazıda bahsettiklerimiz elbette en temel dezenfeksiyon standartları. Misafirlerinizin ve çalışanlarınızın sağlığı için daha sık dezenfeksiyon, birden fazla dezenfeksiyon yöntemini birlikte kullanmak (örn; UVC lambalı cihazlar ve kimyasal maddeler) gibi yöntemleri birlikte de uygulayabilirsiniz. 


UVC lambalı cihazlar ile dezenfeksiyon konusundaki diğer yazılarımızı okumak isterseniz: 



Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha