Güncel Klima Fiyatları

Yazar: Caner ,
Ağustos 10, 2016
Güncel Klima Fiyatları

Güncel Klima Fiyatları

Yaz mevsiminin kavurucu sıcaklıklarını yaşadığımız şu günlerde klimanın ehemmiyetini bir kez daha fark ediyoruz. Bu yazımızda sizlere klima fiyatlarından bahsedeceğiz. Hangi klimanın ne tür özellikleri var, en çok tercih edilen klima hangisidir gibi soruların yanıtını vermeye çalışacağız.

Fiyatlara Genel Bir Bakış

Bugün klimalar 800 lira ila 6000 lira arasında satışa sunulmaktadır. Her birinin farklı markası, özellikleri, tipi bulunmaktadır. Klimaları öncelikle kapasite özelliği ile ayırabiliriz. 9000, 12000, 18000, 24000 ve 48000 kapasite seçenekleriniz bulunmaktadır. Kapasite yükseldikçe klimadan alınacak randıman artacak ve kaliteli bir hizmet verecektir. Montaj tipi olarak değerlendirecek olursak; duvar tipi, inverter duvar tipi ve salon tipi olarak üç kısımda incelenebilir. Salon tipi dolap görünümünde dik bir şekilde ayakta duran modeldir. Klimaları gruplandırmada bir diğer metot ise dış ünitenin çıkardığı ses olabilir. Bazı duvar tipi klimalar 45 desibele kadar ses çıkarırken, salon tipi klimalar 52 desibele kadar yükselebiliyor.

Fiyat & Özellik Karşılaştırması

Ülkemizde satılan klimaların markalarına göz atacak olursa; DemirDöküm, Grundig, Vestel, Baymak, Samsung, Altus ve LG firmaları sayılabilir. Ülkemizde satılan en pahalı klimalardan birisi BAYMAK 48 FS salon tipi klimadır. Fiyatı 6000 liradır. 2490 W enerji tüketimi yapmakla beraber, 48000 BTU (kapasite) değere sahiptir. Ayrıca BAYMAK firmasının duvar tipi klimaları da bulunmaktadır. Fiyatları 2000 ila 4000 arasında değişmektedir. Yerli firmamız Vestel de klima üretiminde ön sıralarda yer almaktadır. 24000 kapasiteli inverter duvar tipi bir modeli 3700 liraya satılmaktadır. Daha ekonomik modelleri bulunmaktadır. Bunların haricinde LG ve Samsung firmaları da kaliteli klimalar üretmekte, 2000 lira ila 5000 lira arasında satış yapmaktadır. En uygun fiyata klima satışı yapan firma Demir Dökümdür.


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha