Giriş Seviyesi İçin En İyi 10 DSRL Fotoğraf Makinesi

Yazar: Yunus ,
Ocak 28, 2015

Öncelikle DSLR ve SLR fotoğraf makinesi alırken ya da araştırma yaparken sürekli karşımıza çıkan bu iki kısaltmaya değinmek istedik. SLR (Single-lens reflex), objektifi değiştirilebilen filmli makinalara verilen isimdir. DSLR  (Digital single-lens reflex), yine objektifi değiştirilebilen dijital makinalara verilen isimdir. Diğer bir ifadeyle DSLR teknolojik değişimin profesyonel fotoğraf makinalarına yansımasıdır. DSLR‘ de CCD veya CMOS sensör üzerine algılama yapılırken SLR‘de film üzerine algılama yapılır.

DSLR ve SLR arasındaki farklar nelerdir? Avantaj ve dezavantajları nelerdir?

DSLR ile çekmiş olduğumuz karemizi anlık izleyebilir ve silebiliriz. SLR’da bu mümkün değildir. Sonucu ancak tab ettirdikten sonra görebilirsiniz.
DSLR’da fotoğraflarımızı harici depolama alanlarında saklayabiliriz (SD kart). Depolama sınırımız SD kart kapasitesi kadardır. SLR’da film kapasitesi kullanılır.
DSLR’da fotoğraf üzerinde oynama imkanımız vardır. İster makina üzerinde istersek çekim sonrasında bilgisayarımızda istediğimiz değişiklikleri yapabiliriz. SLR’da bu karanlık oda teknikleri ile kadrajlama, parlatma, yakma, ve bazı özel teknikler ile fotoğraf üzerinde oynama yapılabilir. Ancak bu sistemler tamamen kimyasal tepkilerle meydana gelir ve farklı uzmanlık ister.
Artık çoğu DSLR’da video çekim olanağı dahi vardır. SLR ile bu mümkün değildir.
DSLR’lar için herkesin fotoğrafçı olmasını sağlayan teknolojik icat dahi denilmektedir. Aslında SLR kullanıcılarının kısıtlı imkanlarına bakacak olursanız. Fotoğrafı daha çok hissettiklerini, DSLR kullanıcıları gibi shutter shutter kare çekmediklerini ve belkide daha profesyonel olduklarını düşünebilirsiniz.
Pratik olması açısından DSLR tercih edilebilir, ama daha fazlasını arayanlar için klasik sistem SLR’nin yerini hiç birşey alamaz. Yeni başlıyorsanız DSLR ile başlamanız daha uygun olacaktır.

DSRL makineleri FiyatımBu'da incelemek için tıklayınız.

Yeni Başlayanlar için En İyiler 
1- Nikon D7100

APS-C CMOS sensörünü hissettirecek bir tasarım, etraftaki ışık fotoğraf kalitenizi değiştirmez. Ayrıca çok sağlam bir gövdesi vardır. Pratik ve hızlı kullanımının kaliteyle birleştiği bir alet diyebiliriz. Kısacası çektiğiniz fotoğraflar hafızanızdan çıkmayacak. Canon EOS 1Ds Mark III' de olduğu gibi yetersiz ışıkm sorunu olduğu biliniyor fakat abartılacak bir sıkıntı değil.

Nikon D7100 fotoğraf makinesi teklif vermek ve satınalmak için tıklayınız.




2- Canon EOS 650D

Dokunmatik ekranın olaylığını anlayabileceğiniz bir cihaz.Ayrıca performans optimizasyonu öylesine dengelenmiş ki Çin malı bir pille bile uzun süre çekim yapabiliyor. Kullanım kolaylığı için tasarlanmış EOS 650D saniyede 30 kare Full HD video kaydı yapabiliyor. 

Canon EOS 650D makineyi hemen teklif verip satınalmak için tıklayınız.



3- Nikon D5200

Mükemmel bir giriş seviyesi makinedir. Bir fotoğrafçının bütün isteklerine yanıt verebilecek donanıma sahip olan cihaz EXPEED 3 görüntü işleme motoruyla eşsiz fotoğraflar yakalamanıza olanak sağlar.



4- Nikon D610

Bir hayvanın fotoğrafını ürkütmeden çekmek istiyorsanız sessiz kullanım modu tam size göre. 45 derecelik açıyla duran aynanın düzelme sesini ortadan kaldırır ama saniyede 6 çekim yapabilen makine saniyede 3 çekim yapar hale gelir.



5- Pentax K-50

Yüksek kalite fotoğraf çeken bu cihaz, toslardan ve hava koşullarından etkilenmiyor. Sağlam gvdesi ve farklı renkleri dikkat çekiyor. Saniyede 6 kare ile hızlı çekim moduna sahip. Giriş seviyesi olmasına rağmen gayet donanımlı bir makinedir.



6-  Canon EOS 700D

EOS 600D'nin üst modeli gibi dursa da arasında dağlar kadar fark var. Orta seviye DSRL makinelerinde iyi olabileceğini göstermiştir. Döndürülebilen dokunmatik ekrana sahip 700D inanılmaz bir görüntü kalitesi ve net bir çekim sunuyor. 



7-  Canon EOS 600 D

EOS serisinin ilklerindendir. Çıktı almak ve görüntü işlemek için fotoğraf parçalarına ihtiyacınız oluyorsa aradığınız makina Canon EOS 600D 'dir. Yeni başlayanlar için hoş bir deneyim sunabilir.

Canon EOS 600D makinesi teklif vermek ve satınalmak için tıklayınız.



8- Nikon D700

Hemen her konuda fotoğraf ihtiyacını karşılayabilecek bir makine. Ama sadece ihtiyaç için kullanabilirsiniz. Yaptığınız işten zevk almak istiyorsanız ve aza kanaat etmeyen biriyseniz size göre değildir.



9- Canon EOS 100D

Özellik ve kullanılabilirlik bakımından olağan üstü bir tasarım. 18 megapiksellik kamerası ile yüksek performans sağlıyor. Küçük boyutu ve hafif olması da avantajlarından. " Akıllı sahne modu" kullanıcıya sunabilecekleri en iyi özelliklerden biri olmuş.



10- Nikon D3100

 Eğer bir fotoğraf makinem olsun, hatıralarımı kaliteli saklayayım, cep telefonumla çekmeyeyim diyorsanız size çok uygun bir makinedir. Üretim yılına göre yüksek donanıma sahip ve kaliteli bir çekim keyfi sunar.



Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha