Evde Sinema Keyfi

Yazar: Caner ,
Ağustos 03, 2016
Evde Sinema Keyfi

Evde Sinema Keyfi

Yoğun hayat temposu nedeniyle sinemaya gidemeyen sinemaseverler için, evde sinema keyfi yaşatan ev sinema sistemleri, disk oynatıcıların ve ses sistemlerinin birlikte bulunduğu ürün kombinasyonlarını içerir. Günün yorgunluğunu evde sinema filmleri ve diziler izleyerek atmak isteyenler için oldukça farklı seçenekleri bulunan bu ürünler akıllı televizyonların hayatımıza girişi ile daha tercih edilir olmaya başladı.

Ev sinema sistemi seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

Evde sinema benzeri bir etki yaratmak için dikkat edilmesi gereken başlıca şey ses sisteminin sinema benzeri bir düzene sahip olmasıdır. Sistemi satın almadan önce sistemin büyüklüğüne ve yerleşim düzenine karar vermek gerekir. Diğer önemli bir nokta ise sistemdeki cihazların uyumudur. Cihazlar birbirini destekler özellikte olmalıdır. Ev sinema sistemlerine her yıl yeni özellikler eklendiğinden, satın alınan ürünlerin son teknolojiyi destekler özellikte olmasına önem verilmelidir. Aynı zamanda kullanım sırasında meydana gelebilecek arızalar sebebiyle, satın almadan önce markanın garanti şartları ve servis imkânları araştırılmalıdır.

Sistemlerin yerleşimi

4+1 veya 5+1 şeklinde farklı hoparlör sayılarına sahip sinema sistemleri bulunmaktadır. 4+1 ev sinema sistemlerinde ön sağ ve sol hoparlörleri televizyonun iki yanına yerleştirebilirsiniz. Manyetik koruma özelliğine sahip olduklarından televizyondan etkilenmezler. Bu hoparlörleri yerleştirirken dikkat etmeniz gereken, hoparlörler ve sizin aranızda bir üçgen çizilebilecek şekle sahip olmasıdır. Arka hoparlörler, ön hoparlörler ile paralel bir şekilde, oturma alanının arka kısmına yerleştirilmelidir. 5+1 sistemlerde ise fazla olan hoparlör televizyonunuzun üstünde yer almalıdır. Eğer televizyonunuz 17”-19” ya da 84 ekrandan büyük ise bu merkez hoparlörü aşağı bakacak şekilde ayarlamak daha uygun olacaktır. Ev sinema sistemi için en önemli parça olan ve bas sesleri sağlayan Sub-Woofer’ı ise ön hoparlörlerin yanına yerleştirerek en iyi sonucu alabilirsiniz.


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha