Ev tasarımında beyaz rengini kullananlar için ipuçları

Yazar: Caner ,
Haziran 28, 2016
Ev tasarımında beyaz rengini kullananlar için ipuçları

Ev tasarımında beyaz rengini kullananlar için ipuçları

Beyaz rengi uyumluluğu ve iç açan ferahlığı ile dekorasyonda en sık kullanılan ve en klasik renk olarak evlerimizde birçok eşyada yerini alıyor. Ancak evinizi geniş göstermeye çalışırken beyazı yanlış alanlarda kullanmak kullanışlılığı azaltabilir bu nedenle ipuçlarını takip ederek, beyaz rengi dekorasyonunuzun vazgeçilmezi haline kolay bir şekilde getirin.

Aydınlık önemlidir

Eviniz dar ya da az ışık alan, loş bir havaya sahipse beyaz ya da beyaza yakın renklerde dekoratif malzemeler kullanmak, özellikle büyük parçaları açık renk seçip denge için küçük aksesuarları renklendirmek akıllıca olacaktır. Ancak daha sonra uyumsuz ve karmaşık bir görünüm oluşmaması ve beyazın ferahlık katmada tam etkisini gösterebilmesi için mutlaka yanında kullanacağınız diğer renkleri önceden seçin ve eşleştirin. Beyazı evinizin hangi alanlarında kullanmanın aydınlık görünüm sağlayacağı, hangi parçaların ise renkli olması gerektiği konusunda kafanız karışabilir. Mobilyalarınız ne renkte olursa olsun tavan ve duvar renginin beyaz olması kesinlikle daha ferah ve geniş bir görünüm sağlayacaktır. Ancak tavanınız ya da duvarlarınız canlı ya da koyu renklerde ise bu sefer mobilyalar ile aynı etkiyi yaratmaya çalışmalı, özellikle mat ve koyu renklerde badananın karanlık etkisini beyaz olabildiğince büyük eşyalarda kullanarak ve olabildiğince geniş bir alana yayarak aydınlatmada dengeyi sağlamaya çalışın.

Beyaz kullanırken dikkat

Beyaz renk iç açıcılığı ve geniş gösteren özelliği ile kullanışlı olabilir ancak beyaz lekeleri ve kirleri direkt göstermesi nedeniyle kullanması bir o kadar da zor bir renktir. Özellikle ahşaba olan uyumluluğu ve bulaşık makinesi gibi beyaz eşyalar nedeniyle daha çok mutfakta yani lekelerin ortaya çıktığı mutfaklarda kullanılan beyaz rengini, örtülerle koruyun ya da çocuk alanlarından uzak olarak beyaz rengi kullanın. Beyaz eşya kullanırken mutlaka kolay silinebilen bir özellikte olmasına dikkat edin.


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha