Bambu Mutfak Ürünleri Kullanmanız İçin 5 Neden

Yazar: Isil Arikan ,
Nisan 20, 2018
Bambu Mutfak Ürünleri Kullanmanız İçin 5 Neden


Bambu ürünleri bu kadar sağlıklı yapan ne diye sorduğumuz zaman gördük ki bunun en önemli sebebi bitkinin yetiştirilirken herhangi bir kimyasal madde, ilaç, gübre gibi koruyuculara ihtiyaç duymaması. Tamamen organik olarak, kendi kendine büyük bir hızla büyüyen ve çoğalan bambu bitkisinden üretilen ürünler de doğal olarak organik ve sağlıklı. Yediğimiz her gıdanın kimyasal katkılı ve genetiği değiştirilmiş, dokunduğumuz çoğu eşyanın sentetik olduğu günümüzde “sağlıklı” ürünlerle sağlıklı yaşayabilmek gerçekten zor. Ama imkansız sayılmaz. Belki tüm hayatımızı ve kullandığımız bütün ürünleri değiştiremeyiz ancak değişimi mutfakla sınırlı tutmak bile büyük bir fayda sağlar. Tabii bu da sadece yediğimiz besinleri değil mutfakta kullandığımız besinlerle temas eden mutfak gereçlerini ve temizlik malzemelerini de kapsadığı sürece. Bambu Mutfak Ürünleri, başka bir deyişle bambu bitkisinden elde edilen tabak, kâse, kesme tahtası, kaşık, spatula, servis tabakları ve tepsileri gibi ürünler yediğimiz gıdalara direkt temas eden ürünlerden olduğu için belki de sağlıklı bir yaşam adına atabileceğiniz en önemli ve uygun fiyatlı ürünlerden. 

 

Peki biraz daha spesifik olmak gerekirse, neden bambu mutfak ürünleri kullanmalısınız?

 

1.     Bambu Mutfak Ürünleri Ekolojiktir 

Bambu mutfak ürünlerinde kullanılan bitki aslında ağaç olan bambu değil, Bambu Nedir? Nerelerde Kullanılır? yazısında bahsettiğimiz bambu bitkisi çeşitlerinden Olyreae isimli bambunun çalı (ot) halindeki türü.  Dolayısıyla bambu mutfak ürünleri kullandığınızda bir ağacı katletmiyor, bir ormanı yok etmiyorsunuz. Üstelik büyük bir hızla ve herhangi bir dış müdahaleye, kimyasala ihtiyaç duymadan kendini yenilediği için kullanılan Olyreae (bambu bitkisi) hızla tekrar büyüyor. 

 

2.     Bambu Mutfak Ürünleri Sağlıklıdır

 

Bambu bitkisi tropik ve bol yağmur alan bölgelerde ekstra herhangi bir müdahelede bulunmaya gerek olmadan kendi kendine büyür. Doğal veya sentetik hiçbir gübre, kimyasal madde kullanılmaz. Dolayısıyla yapısı itibariyle organik bir üründür. 

Ayrıca bambu mutfak ürünleri diğer ahşap mutfak ürünlerine kıyasla daha az sıvı absorbe eder, bu yüzden her zaman daha temizdir ve bakteri barındırmaz. 

Kesme tahtası olarak kullanıldığında ise bıçakların ürüne verdiği zarar ve çizikler plastik ve diğer ahşap ürünlere oranla çok daha azdır. Bu da bambu dışındaki materyallerden yapılan ürünlerde oyuklarda gıda artığı birikmesi gibi sağlıksız koşulların bambu mutfak ürünlerinde çok daha az oranda yaşanmasını sağlar. 

 

3.     Bambu Mutfak Ürünleri Uzun Ömürlüdür

Bambu yapısı itibariyle hafif, sağlam ve esnek bir materyaldir. Üstelik suya karşı da dayanıklıdır. Kolay kolay kırılmaz, çizilmez ve bozulmaz. Bu da bambu ürünlerin ahşap ve diğer malzemelerden yapılan mutfak ürünlerine kıyasla daha uzun süre orjinal halini korumasını ve kullanılmasını sağlar. 

 

4.     Bambu Mutfak Ürünleri Nem, Isı ve Kokuya Karşı Dayanıklıdır

 

Aslında nem, ısı veya türlü kokular herhangi bir mutfak ürününe dokunabilir, bambu mutfak ürünleri de buna dahil. Ancak bir ürünün nem veya koku açısından rahatsız edici olması üzerinde biriktirdiği bakteriler sayesindedir. Başka bir deyişle, fazlasıyla bakteri barındıran bir ürün nemle temas ettiğinde kötü kokular yayılır ancak bakterilerin barınmasına ve üremesine uygun ortam sağlamayan bir başka ürün aynı nemli ortamda bile olsa kokmaz veya rahatsız edici başka özellikler sergilemez. 

Bambu bitkisi sahip olduğu bamboo kun isimli antioksidan madde sebebiyle üzerinde bakteri barındırmaz ve dolayısıyla ısı, nem gibi ortam koşullarından olumsuz anlamda etkilenmez. 

 

5.     Bambu Mutfak Ürünleri Estetik Bir Görünüme Sahiptir 

Şimdiye kadar bambu mutfak ürünlerinin çevreye ve insan sağlığına faydalarından ve de fonksiyonel özelliklerinden bahsettik. Mutfak ürünlerinin bir kısmının dekorasyon anlamında da öneminden dolayı estetik görünümleri de bir karar verme kriteri. Bambu mutfak ürünleri sahip oldukları ahşap görünümü ile son derece şık ve kaliteli dururlar. Üstelik ahşap materyallerden çok daha fonksiyonel ve sağlıklı olmayı sürdürerek. 

 

Bambu ile ilgili serinin devamında bambu ev tekstili ürünlerinden bahsedeceğiz. Bu arada isterseniz uygun fiyatlı, kaliteli ve son derece şık bambu mutfak ürünleri siparişi vermek için Bambum internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

 


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha