Her Eve Lazım Derin Dondurucular

Yazar: Caner ,
Ağustos 05, 2016
Her Eve Lazım Derin Dondurucular

Her Eve Lazım Derin Dondurucular

Bazı yiyecek ve içeceklerimizi buzdolabında saklayamıyoruz. Bazen buzdolabının içinde yer bulamıyoruz, bazense buzdolabının soğukluk derecesi yiyeceklerimizi saklayamaya yeterli gelmiyor. İşte bu durumlarda derin dondurucuya ihtiyaç duyuyoruz. Teknolojinin hayatımıza sağladığı kolaylıklardan biri dondurucular her eve lazım sıfatını hak ediyorlar. Fakat baktığımız zaman yüzlerce çeşitte dondurucu olduğunu görmekteyiz. Hangisini almalıyız, dondurucu çeşitleri nelerdir? Fiyat aralığı nedir?

Derin Dondurucu Çeşitleri

Dondurucular öncelikle enerji sınıfına göre ayrılmaktadırlar. Günümüzde üretilen dondurucular A+, A++ ve A+++ olmak üzere üç çeşit üretilmektedir. Enerji sınıfındaki pluslar dondurucunun harcadığı enerjiyi, yaptığı enerji tasarrufunu vurgulamaktadır. Diğer bir ayırma metodu ise dondurucunun yatay ve dikey olmasıdır. Bunu hacim ile de birleştirebiliriz. Bugün yatay üretilenlerin hacim aralığı 103 litreden 500 litreye kadardır. Dikey üretilenlerin hacmi ise 102 litre ila 312 litre arasında tutulmaktadır. Bunların haricinde dikey dondurucularda çekmeceli modeller bulunmaktadır. Dondurma bölümü, saklama bölümü gibi farklı görevlere istihdam edilmiş bölmeleri bulunan dondurucular da mevcuttur. Bu modellerin hem kullanım ömrü hem de fiyatı yüksektir.

Hangi Model Tercih Edilmeli?

Yatay dondurucuların fiyatı 1000 lira ila 2500 lira arasında bir değer almaktadır. Dikey dondurucularda bu rakamlar 900 – 2000 liraya düşmektedir. Aldığınız bir dondurucunun fiyatını öncelikle enerji sınıfı belirler. Sonrasında iç hacmi ve saklama koşullarına sağladığı kabiliyetleri belirler. Bugün en çok tercih edilen modellerin A+ ve A++ yatay dondurucular olduğunu söyleyebiliriz. Yapılan bir araştırmaya göre insanlar alacakları dondurucuda devasa kapasiteler istemiyor. Ortalama bir iç hacim daha çok tercih ediliyor. İç hacmin yüksekliğinden çok dondurucu içerisindeki bölmelere daha fazla dikkat ediliyor. Bir dondurucu alacakken sizin de bu noktaları göz önüne almanızda fayda var.


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha