Çay Makinesi Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Yazar: Caner ,
Ağustos 01, 2016
Çay Makinesi Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Çay Makinesi Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Türk kültürünün vazgeçilmezlerinden olan çay, ev sahipleri tarafından misafirlere en çok ikram edilen içeceklerin başında geliyor ve aslında günün her saatinde sıkça içiliyor. Genellikle iki katlı çaydanlıklarda demlenen siyah çay, ince belli bardaklarda demli ve bol şekerli olarak tüketiliyor.

Çay makinesi ve modelleri

Çay tiryakileri için birçok farklı model seçeneği bulunan çay makinesi, sahip olduğu pratiklik sayesinde gün geçtikçe daha fazla mutfaklarda yer almaya başlıyor. Sizin için en uygun çay makinesini satın almadan önce, özelliklerinin isteklerinizi karşılayacağınızdan emin olmalısınız. Bu özelliklerden biri su ısıtıcı kısmın kapasitesidir. Çayın kaç kişi için demleneceği su ısıtıcının kapasitesini belirlemenizde size yardımcı olur. Günlük kullanımda 0,7 litre kapasiteli bir ısıtıcı yeterli olabilirken, kalabalık aileler için daha yüksek kapasiteye sahip demlik ve su ısıtıcıya sahip makineler daha uygundur. Çayın lezzeti ve sağlık konusunda hassasiyete sahip olanlar için çay makinesinin yapıldığı malzeme büyük önem taşımaktadır. Çay tiryakiler mükemmel lezzet için demlik kısmının porselen olmasını gerektiğini düşünür. Isıtıcı bölümün plastik olmasının sağlık açısından problem olacağını düşünenler için, cam çay makinesi de bulunmaktadır. Otomatik kapanma, suyu sıcak tutma, farklı çay türlerini demleyebilme ve otomatik çay demleme gibi farklı özellikleri bulunan makineler bütün çay severlerin isteklerini karşılamayı amaçlıyor.

Çay makinesinde çay nasıl demlenir?

Su ısıtma bölümüne koyduğumuz su bir süre kaynadıktan sonra, çayı demlemek için gerekli olan miktar kadar su demlikte bulunan çay üzerine ilave edilir. 5-10 dakika bekledikten sonra çayınız demlenmiş ve servise hazır hale gelmiş olur. Pratik kullanıma sahip olan çay makinelerinin en büyük problemi olan kireçlenmenin önüne ise su ısıtma bölümünde bir süre kaynattığınız limon tuzu yardımı ile geçebilirsiniz.


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha