Yaz için evinizi daha keyifli hale getirecek ipuçları

Yazar: Caner ,
Temmuz 26, 2016
Yaz için evinizi daha keyifli hale getirecek ipuçları

Yaz için evinizi daha keyifli hale getirecek ipuçları

Yazın gelmesi ile evimizde daha canlı ve daha ferah bir havanın olduğunu söylememiz mümkün. Ancak dekorasyonunuz ya da evinizi kullanım şekliniz yaza hazır değilse bu misafirlerinizi ağırlarken evinizi olabileceği kadar keyifli halde kullanamamanıza yol açabilir. Siz de minik öneriler ile evinizi hem ailenize hem de misafirlerinize yaza uygun şekilde hazırlayın.

Yaz sıcakları geliyor

Yazın gelmesi ile birlikte artan sıcaklık dereceleri de evde rahat şekilde hareket etmeyi zorlaştıran faktörlerden biri. Kampanyalar sayesinde klima fiyatları sıcaklıklar ile ters orantılı düşüyor ve her bütçeye uygun bir klima bulmak kolaylaşıyor. Yaz akşamlarında havayı temizlemekten nem dengesini ayarlamaya kadar birçok fonksiyonu bulunan son teknoloji klimalar ile siz de evinizi daha rahat kullanın.
Balkonlarınızı yaza hazır hale getirerek de açık havayı yazın serin saatlerinde kullanmak akıllıca olabilir. Temizledikten sonra küçük bir kilim, birkaç yastık ya da puf ve birkaç doğal çiçek ile süslediğiniz balkonunuzu yaza hazırlamak sandığınızdan çok daha kolay, ucuz ve zevklidir.

Yaza uygun dekorasyon önerileri

Evinizi kıştan kalan koyu renk ve kasvetli atmosferden kurtarmak, yaz hazırlığının olmazsa olmaz basamağıdır. Masalarınızda renkli örtüler, koltuklarınızda farklı tasarımlarda kırlentler ve sehpalarınızda rengarenk mumlar ya da çiçekler kullanarak evinizi canlandırmaya çalışın.
Canlılık ve renklilik yalnızca oturma odasında değil evinizin her köşesine yayılsın. Çiçek, mum, dekoratif süs gibi malzemeleri evinizin her alanında çekinmeden zıt renkler ve olabildiğince çarpıcı modellerde seçerek kullanın. Perde ya da duvar rengi gibi göze çarpan renklerde düz renkler ya da beyaz gibi açık renkler kullandıysanız, turuncu, pembe, yeşil, mavi gibi canlı renklerde mobilyalarla yeniliklere yer açın.
Kalın halılarınıza kısa bir süre için elveda deyip, daha kullanışlı olan kilimler ile daha ferah bir görünüm yaratın.


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha