Küçük evler için kullanışlı oda fikirleri

Yazar: Caner ,
Haziran 08, 2016
Küçük evler için kullanışlı oda fikirleri

Küçük evler için kullanışlı oda fikirleri

Ne yazık ki hepimizin evi istediği büyüklükte ya da iç mimaride olmayabiliyor ama küçük evler için tasarım ipuçları ile salonlarınıza ya da diğer odalarınıza hayat vermek, onları harika birer yaşam alanına dönüştürmek mümkün. Hem de bunlar sanıldığı gibi büyük masraflara yol açmıyor, aksine yaratıcılığınız ile birleşince oldukça eğlenceli tasarımlar ortaya çıkıyor.

Misafir odaları ve oturma odaları için öneriler

Küçük olmasından şikâyetçi olduğunuz misafir odalarında ya da ailenizle vakit geçirdiğiniz odalarda, amacın minimum eşya ya da yer kaplayan nesne ile maksimum kullanışlılık olduğunu ve bu kullanışlılığın bu odalarda rahat oturabilmek olduğunu unutmayın. Eğer tercihiniz büyük mobilyalar ise bunun en azından L köşe takımı olan modellerinden faydalanın. Fazla karmaşık desen ve renkler odanızı karmaşık ve göz yorucu bir havaya sokacaktır. Bu nedenle mavi- beyaz, kahverengi- krem gibi ikili ve uyumlu renkleri duvarlarınıza, halılarınıza ya da perdelerinize yansıtın. Renkli odalardan vazgeçemiyorsanız, vazolar, saksılar, tablolar ya da dekoratif süs malzemeleri ile canlılığı destekleyin. Sehpalar yerine tepsiler, dolaplar yerine raflar, oturma takımları yerine minderler ya da armut koltuklar kullanmak da yer tasarrufunda önemli ölçüde yardımcı olur.

Küçük odaları yaşam alanına dönüştürün

Evinizde bir türlü nasıl kullanacağınızdan emin olamadığınız bu nedenle depo olmaya mahkûm kalmış küçük odalar yaratıcı tasarımlar için sizi bekliyor olabilir. Bu odaları keyifle vakit geçireceğiniz aktiviteleriniz ya da hobileriniz için yaşam alanına dönüştürün. Örneğin bir dikiş makinesi ve tel manken ile kendi dikiş atölyenizi, bir tuval takımı ile resim atölyenizi oluşturabilirsiniz. Bu küçük odaları minik halılarla kaplayarak ve birkaç oyuncakla da renklendirerek çocuklarınız için hiçbir tehlike oluşturmayan güvenli oyun odalarına dönüştürebilirsiniz.


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha