En İyi UVC Lambalı Dezenfeksiyon Cihazları

Yazar: Isil Arikan ,
Haziran 03, 2020
En İyi UVC Lambalı Dezenfeksiyon Cihazları

En iyi UVC lambalı dezenfeksiyon cihazları

2020 yılı kargaşa ve felaketlerle başlattığı döneme Covid-19 pandemisi ile damgasını vurdu. Salgın hastalığın öldürücü etkisinin azalmaya başladığı, tedbirler sayesinde hayatın da yavaş yavaş normalleşme sürecine girdiği bugünlerde biz de bu salgından edindiğimiz derslerle hijyen ve dezenfeksiyon konusunda fazlasıyla bilinçlendik. 

Ev ve işyerlerinde dezenfeksiyon sağlama yöntemlerinden UVC lambalı cihazlar ise etkili sonuçlar vermesi, uygun maliyetli ve kolay uygulanabilir olmasıyla öne çıkan bir yöntem oldu bu süreçte. Dolayısıyla UVC lambalı cihazlar ile dezenfeksiyon elde etmek isteyen, bu konuda yatırım yapmayı planlayanlar araştırmalara başladı bile. 

Biz de bu yazıda 2020 yılında öne çıkan, çeşitli özellikleri sebebiyle tercih edilen UVC lambalı dezenfeksiyon cihazlarını bir araya getirdik. 

UVC lambalı dezenfeksiyon cihazları
Daha çok iş yerleri kullanımı için tasarlanmış olan Eurotech UVC DM 1 modeli 60x55x97,5 cm ölçülerinde olup içerisinde gıda dışında hemen her türlü ürün dezenfekte edilebiliyor. 

Cep telefonu, bilgisayar veya tablet, dışarıdan gelmiş paketler, bardak, tabak gibi ürünler cihaz içerisindeki raflara konularak UVC lambaları çalıştırılıyor ve ürünler dezenfekte edildiğinde sesli uyarı sistemi ile işlem sonlandırılıyor. 

UVC ışınlarının dezenfekte edilecek ürünlerin tüm yüzeylerine ulaşabilmesi sebebiyle ürünleri cihaz içerisinde çevirmek de gerekmiyor. 


Pure UV TIO2

UVC lambalı dezenfeksiyon cihazlarıAçık formdaki Pure UV TIO2 UVC lambası bir odadaki tüm yüzeyleri tek seferde dezenfekte etme özelliğine sahip. Ki bu sadece bir UVC lambası değil aynı zamanda karbon infüzyonu da mevcut. 

Pure UV TIO2'nin en önemli özelliği ise klima altına monte ederek bir odadaki havayı da dezenfekte imkanı sunması.






GermGuardian AC 4900CA
UVC lambalı dezenfeksiyon cihazları

Zarif ve şık tasarımı sebebiyle daha çok ofislerde, müşterilerin bulunduğu cafe ve restoranlarda kullanılabilecek olan GermGuardian AC4900CA modeli etkili bir hava dezenfeksiyonu sağlıyor. 

Cihaz karbon filtresi, Hepa filtresi ve UVC ışığını birlikte kullanarak çok yüksek oranda virüs ve bakterileri etkisiz hale getirme özelliğine sahip. 


Hazır hava sterilizasyonu sağlayan UVC lambalı dezenfeksiyon cihazları hakkında konuşurken, ürün gamımızda da yer alan Hysafe Air modelinden de bahsedelim.

Saatte 73 metreküp havayı dezenfekte etme kapasitesi olan cihaz özellikle geniş alanlarda kullanıma uygun. Bu sebeple pastane, restoran veya çeşitli işletmelerin gıda üretimi alanlarında, depolarda, spor salonlarında ve benzeri yerlerde kullanmak için ideal bir seçenek. 


OdorStop OS72
UVC lambalı dezenfeksiyon cihazları

254 nanometre dalga boyundaki UVC lambaları ile geniş alanlarda hava dezenfeksiyonu sağlayan OdorStop OS72 modeli sadece bakteri ve virüsleri etkisiz hale getirmiyor aynı zamanda kötü kokuların da oluşmasını ve yayılmasını önlüyor. 

Evden ziyade daha çok işletmelerde, hatta gıda üretim yerleri, spor salonları, okul, cafe ve restoranlarda kullanıma uygun olan OdorStop OS72 modeli kolay montaj ve kolay kullanım özelliklerine de sahip ve 250 - 300 metrekarelik alanlarda bile etkin dezenfeksiyon sağlıyor. 


Crazy Cap Self Cleaning Bottle
UVC lambalı dezenfeksiyon cihazları

Yüzey ve hava dezenfeksiyonu sağlayan UVC lambalı cihazlardan sonra bir de su ve sıvıları sterilize etmeye yarayan, tamamen farklı bir dezenfeksiyon cihazından bahsedelim. Vakum yalıtımlı çelikten üretilen ve her dört saatte bir otomatik olarak içerisindeki UVC lambalarını çalıştırarak şişe içerisindeki sıvıyı dezenfekte eden Crazy Cap Self Cleaning Bottle modeli de bu konuda önerebileceğimiz hem etkili hem de kullanımı çok kolay bir ürün. 

Yüzey ve hava dezenfeksiyonu dışında yedikleri ve içtikleri şeylerin de sterilizasyonuna önem veren herkese tavsiye ederiz.


Dezenfeksiyon ve özellikle UVC Lambalı Cihazlar ile Dezenfeksiyon konusunda daha detaylı bilgi edinmek için aşağıdaki yazılarımızı da okuyabilirsiniz: 


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha