Çalışanlarınıza Veya Müşterilerinize Verebileceğiniz En Güzel 6 Kurumsal Hediye

Yazar: Isil Arikan ,
Kasım 18, 2017
Çalışanlarınıza Veya Müşterilerinize Verebileceğiniz En Güzel 6 Kurumsal Hediye


Müşterilerinize, tedarikçilerinize, iş ortaklarınıza ve çalışanlarınıza kurumsal hediye vermenin faydaları ve inceliklerinden 5 Soruda Kurumsal Hediye Nedir ve Neden Verilir yazısında, kurumsal hediye seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenlerden de Çalışanlarınıza veya Müşterilerinize Kurumsal Hediye Seçme Rehberi yazısında bahsetmiştik. Bugün de biraz kurumsal hediye fikirlerinden bahsedelim isterseniz. 

Öncelikle American Express Small Business Monitor tarafından yapılan bir araştırmanın sonucuna bakalım. Bu araştırmaya göre geçtiğimiz yıllarda tercih edilen kurumsal hediyeler arasında; 

-          %49 ile kart ve takvimler başı çekiyor. 

-          Mağaza veya restoranlarda kullanılmak üzere verilen hediye kartları %26 oranında tercih edilmiş. 

-          Üzerinde logo bulunan küçük objeler (anahtarlık, kağıt tutacağı veya ağırlığı, kalem gibi) %23 ile takip ediyor. 

-          Meyve veya yiyecek sepetleri ile hayır kurumına yapılan bağışlar %18 oranında tercih edilmiş.

-          Çiçek, bitki, şarap veya diğer alkollü içecekler %10 ise en az tercih edilenler arasında. 

 

Peki siz çalışanlarınıza veya müşterilerinize işlevsel, şık ve beğenilme olasılığı yüksek kurumsal hediyeler almak istiyorsanız başka ne gibi seçenekler var? 

 

1.    Teknoloji Ürünleri

Tamam, teknoloji ürünleri çok geniş bir yelpaze. Ancak hem sizin bütçenize hem de hediyeyi vereceğiniz kişilerin iş hayatındaki rollerine göre farklı fiyat seviyelerinde pek çok alternatif yer alıyor. 

Powerbank (mobil cep telefonu şarj aleti), memory stick (hafıza), kulaklık, bluetooth hoparlör hatta biraz daha yaratıcı bir şey istiyorsanız yeni çıkan 3D kalemler harika birer seçim. Daha da önemlisi bunları herkes kullanıyor. Dolayısıyla çekmecede unutulması ihtimali söz konusu değil. 

Üst düzey yöneticiler veya şirket sahipleri için ise biraz daha yüksek bütçeli seçeneklere yönelebilirsiniz.  Tablet bilgisayar veya elektronik kitap okuyucu E-reader hediyeyi alanı mutlu etme olasılığı çok yüksek alternatiflerden. 

Hassas Nokta: Kurumsal hediye olarak teknoloji ürünleri almayı düşünüyorsanız “kalite” sizin için çok önemli olmalı. İki kere kullanıldıktan sonra bozulacak bir memory stick veya powerbank hediyeyi alan kişi için sorun olmaz ancak sizin için parayı çöpe atmakla eşdeğer. 

 

2.    Çanta ve Bavul

Yaratıcı bir fikir olduğunu iddia edemeyiz ancak son derece kullanışlı bir seçenek kurumsal hediye olarak çanta almak. Materyal ve modeline göre değişmekle beraber 15-20 TL gibi rakamlardan 1500-2000 TL değerindeki çantalara kadar seçenek de çok fazla. Dolayısıyla hediye vereceğiniz kişilerin iş hayatındaki pozisyonları ve işinize etkilerine göre her bütçeye uygun alternatif mevcut. Gerçek deri, suni deri veya kanvas gibi materyallerle sırt çantası, el çantası, bavul gibi çok farklı amaçlara hitap eden çantalar olması da bir başka önemli avantajı. 

Hassas Nokta: Çalışanlarınıza veya müşterilerinize çanta hediye edecekseniz üzerinde mutlaka logonuz olmalı ancak çok büyük olmamalı. Aksi halde hediyeyi alan kişi kullanmaktan imtina edebilir. 

 

3.    Tablet Kılıfı (Padfolio)

Herkesin tablet bilgisayarı var diyemeyiz ancak çoğu kişinin var. Dolayısıyla yine kullanım olasılığı yüksek bir seçenek. Üstelik hediye ettiğiniz kişinin tableti olmasa da hediyeyi tablet sahibi bir tanıdığına verebilir. Sonuçta bu hediye şirketinizin tanıtımını yaptığınız bir ürün ve farklı kişiler tarafından görülmesi sizin için bir reklam. Üstelik son derece şık bir hediye. 


 

4.    Kitap

Aslında kurumsal hediye olarak çok daha sık tercih edilmesi gereken bir seçenek kitap. Üstelik hem müşterilerinize hem de çalışanlarınıza hediye etmeye uygun. Kişisel gelişim, liderlik, strateji, yönetim konularında yazılmış binlerce değerli kitap var. Ve bunların iş dünyasında hediye edilmesi son derece uygun. Herkese aynı kitabın hediye edilmesi de şart değil. Örneğin seçeneğiniz 4 veya 5 farklı kitaptan belirli adetlerde alıp dağıtabilirsiniz de.  

Hassas Nokta: Kitaplar hem konu hem de isim itibariyle mutlu edecek hediyeler olabileceği gibi itici de olabilir. Şöyle açıklayalım: “Liderlik” hakkında bir kitap yeni terfi ederek yönetici olmuş birinin çok hoşuna gidebileceği gibi, yıllardır yöneticilik yapan birini de kızdırabilir. Dolayısıyla kitabın ismi ve konusu hakkında hassas davranmak önemli. 

 

5.    SPA sepeti

Üzerine logo yazdırmak zor olduğu için reklam ve tanıtım açısından çok faydalı olmayacak bir seçenek ancak küçük bir gruba (en fazla 15-20 kişi) kurumsal hediye almayı düşünüyorsanız çok beğenileceğinden ve kullanılacağından emin olabilirsiniz. Kadınlar için sabun, mum, vücut losyonu, duş jeli gibi ürünler, erkekler için traş losyonu, duş jeli, sabun gibi ürünler içeren SPA sepetleri üzerine logonuzu koymasanız bile hediyeyi alan kişiye sizi hatırlatır. 

 

6.    Kahve sepeti

Hemen herkes kahve içer, bazıları çok sever. Guatemala, Etiyopya, Somali, Sumatra.... Farklı kahve çekirdeklerinden tadımlık oluşturulan paketlerle hazırlanan bir kahve sepeti, üstelik üzerinde logonuz bulunan şık bir kutuda hediye edildiğinde amacınıza bundan daha fazla hizmet edemezdi.


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha