En Çok Tercih Edilen 5 3D Yazdırma / 3D Printing Servisi

Yazar: Isil Arikan ,
Kasım 12, 2017
En Çok Tercih Edilen 5 3D Yazdırma / 3D Printing Servisi


3D Printer / 3D Yazıcı satın almak isteyenler için gerekli olabilecek hemen her bilgiyi vermiştik. Ancak 3D PRİNTER / 3D YAZICI SATIN ALMAK MI, YAZDIRMA SERVİSİ ALMAK MI? yazısında da bahsettiğimiz gibi bazı durumlarda printer satın almaktansa yazdırmak istediğiniz ürünü 3D yazdırma hizmeti veren bir yere sipariş vererek hizmet satın almak çok daha avantajlı olabiliyor. 

Öte yandan bu firmalar hangileri, birbirlerine göre ne gibi farkları, avantajları, dezavantajları var diyebilirsiniz. Bu yazıda da 3D printing / 3D yazdırma hizmeti veren firmaların en sık tercih edilenlerine bir bakalım istiyoruz. Türkiye’den de birkaç örnek vereceğimiz bu listedeki firmalarla belki de ileride bir 3D yazıcı almadan önce birkaç deneme yapmayı da düşünebilirsiniz. 

 

1.    Shapeways

Hem kurumsal (B2C) hem de bireysel (B2B) müşterileri hedefleyen Shapeways birkaç farklı yazdırma metodu kullanarak çok farklı amaçlara hizmet edebiliyor. İsterseniz çizdiğiniz veya satın aldığınız bir modeli 3 boyutlu yazdırabilir ya da isterseniz modelleme işini de onlara bırakabilirsiniz. Plastik, metal, seramik, wax gibi çok geniş bir yelpazede malzeme kullanan ve dünyanın her yerine yükleme yapabilen bir seçenek. Fiyatı ise model dosyasını yükledikten sonra anlık olarak alabiliyorsunuz ve teslimat süresi ise (kargo süresi hariç) 1-3 gün arasında değişiyor. Ödemeleri ise kredi kartı, paypal veya havale ile yapabilme imkanı var. 

 

2.    i.materialise

Shapeways ile kıyaslandığında birim fiyatlar 1 Usd kadar daha yüksek öte yandan yine Shapeways ile kıyaslanırsa çok daha geniş bir model çizim programıyla uyumlu çalışıyor (stl, obj, mgx, x3d, stp, step, prt, wrl, skp, dae, igs, model, 3dm, fbx, ply, magics, 3mf, 3ds, matpart). B2B ve B2C çözümler sunan i.materialise isterseniz tasarım servisi alabileceğiniz isterseniz kendi modellerinizi kullanabileceğiniz bir çözüm ortağı. Fiyatlamanın anlık olarak yapıldığı i.materialise, siparişini verdiğiniz ürünü 48 saatte kargoya veriyor.  Kredi kartı veya paypal ile ödeme yapılabiliyor. 

 

3.    Stratasys Direct

Özellikle endüstriyel ürünleri yazdırmak isteyen müşterileri hedefleyen Stratays Direct bu konudaki uzmanlığı ile rakiplerden ayrılıyor. Fiyatlama sırasında müşterilerine model, kalite veya yazdırma teknolojisi konularında değişiklik yaparak farklı seçenekleri görmelerine izin veren arayüzü sayesinde son derece de kullanıcı dostu. Diğerleri gibi dünyanın hemen her yerine kargo da yapılabiliyor. 

 

4.    3D Hubs

Hem kurumsal 3D yazdırma servisi veren firmalardan hem de bireysel olarak bu işi yapanlardan fiyat alabilme seçeneği sunan 3D Hubs aslında daha çok alıcı ve satıcıyı buluşturan bir platform işlevi görüyor. Bunun alıcı tarafındaki tek avantajı farklı yerlerden fiyat almak da değil. Bu şekilde alıcı kendi bölgesindeki bir firma veya bireysel satıcı ile anlaşarak kargo ücretleri ve zamanından da tasaruf edebiliyor ki 3D Hubs’ı öne çıkaran en önemli özelliği de bu. Müşteri olarak tek yapmanız gereken yazdırmak istediğiniz ürünün 3 boyutlu çizim dosyasını yükleyip teklif almak. Ödeme seçenekleri de kredi kartı, paypal veya banka transferi olabiliyor. 

 

5.    3Dörtgen

Yerli 3D yazdırma servisi tercih edenler için Türkiye’deki seçenekler arasından tavsiye edebileceğimiz ise 3Dörtgen. Buradan alabileceğiniz servisler ise; 

-          3 boyutlu model dosyanızı ileterek önce fiyat alıp ardından ürünü yazdırabilirsiniz.

-          Model çiziminiz yok ise yazdırmak istediğiniz üründen bir numune gönderebilir veya 3Dörtgen’in 3 boyutlu çizim uzmanlarından birine gerekli bilgiyi vererek 3 boyutlu çizim yaptırabilirsiniz. Bu çizimi de yine aynı yerde veya başka bir yerde yazdırmak size kalmış. 

Endüstriyel ürünlerin 3Dörtgen’de yazdırılması mümkün olsa da daha çok hobi amaçlı, kişisel ürünlerin yazdırılması için uygun bir platform olduğunu söyleyebiliriz. Fiyat teklifi ise diğerlerindeki gibi anlık alınamıyor, gerekli bilgileri mail yoluyla gönderdikten sonra size fiyatla dönüyorlar.


3D Printer / 3D Yazıcı dünyasına ait daha fazla bilgi için fiyatimbu blog sayfasındaki diğer yazılarımız: 
3D Printer / 3D Yazıcı Dünyasına Giriş 
En Yeni 3D Printer Teknolojileri Ve Yazdırma Materyalleri
3D Printer / 3D Yazıcı İçin Yazdırma Materyali Nasıl Seçilmeli?
En İyi 10 3D Model Programı
3D Printerınız İçin En İyi 5 Slicer Yazılımı
Tıpta 3D Printer Uygulamaları
Sanat Ve Mimaride 3D Printer Uygulamaları
Otomotivde 3D Printer Uygulamaları
Gastronomide 3D Gıda Yazıcısı Uygulamaları
Eğitimde 3D Printer Uygulamaları
3D Printer / 3D Yazıcı İşinden Para Kazanmanın 5 Yolu
3D Printer / 3D Yazıcı Teknolojisi Hayatı Nasıl Değiştirecek?
2017'nin En İyi 12 3D Printer / 3D Yazıcı Modeli
Hobi Amaçlı 3D Printer / 3D Yazıcı Kullananlara 5 Öneri


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha