TV nasıl seçilir ?

Yazar: bahadir ,
Ekim 13, 2014
TV nasıl seçilir ?

Televizyon alırken nelere dikkat ediyorsunuz? Akıllı televizyonlar son yıllarda çok gözde oldu. Peki, bu kadar boyut ve seçenekten hangisini seçmeli, alırken nelere dikkat etmeliyiz? Bu yazımızda akıllı televizyon alırken dikkat etmeniz gerekenleri sıralayacağız.  

Boyut

Televizyon alırken en önemli konu, hiç kuskusuz boyut olacaktır. Boyuta karar vermek için öncelikle alacağınız televizyonu hangi odada kullanacağınızı seçmek gerekiyor. Burada bilmeniz gereken televizyonu izleyeceğiniz yer ile televizyon arasında kalan mesafe. İşte mesafelere göre boyut önerilerimiz.

1- 3 metre mesafe: 32 ve 40 inç boyutlar
3- 5 metre mesafe: 42, 47 ve 50 inç boyutlar
5+ metre mesafe: 50 inç ve üzeri boyutlar

Ekran Türü

Ekran türü görsellik için son derece önemli. Son dönemde Plazma ekranlı televizyonlar düşüşte, LED ve Ultra HD ekranlı televizyonlar ise yükselişte. Plazma televizyonların artık eskidiğini söyleyebiliriz. LED ve Ultra HD televizyonları seçerken de bütçenize göre hareket etmeniz iyi olacaktır. Ultra HD televizyonlar henüz çok yeni oldukları için biraz yüksek fiyata sahipler. Yani bütçeniz yüksek ise Ultra HD televizyonları öneriyoruz. Ancak düşük bütçeliyseniz LED TV modelleri yeterli olacaktır. 

3D

3D özelliği son dönemde çoğu televizyonda bulunuyor. Ancak 3D özellikli televizyon satın alanların çoğunluğu, bu özelliği nadiren kullanıyor. Bu nedenle eğer kullanmayı düşünmüyor ya da az kullanacağınızı düşünüyorsanız 3D özelliği olmayan televizyon modellerini daha uygun fiyatları ile tercih edebilirsiniz. 

Çözünürlük

Çözünürlük konusu da genel olarak LED ve Ultra HD arasında karar vermeye benziyor. Yani bu bölümde de bütçenize göre hareket etmeniz gerekiyor. Piyasada ise genel olarak Full HD ve 4K TV modelleri bulunuyor. 4K çözünürlükteki modeller yeni olmaları nedeniyle yüksek fiyatlıyken Full HD modeller çok daha uygun fiyatlar ile satılıyor.

Dahili Uydu Alıcı

Dahili uydu alıcının bulunmasını kesinlikle öneriyoruz. Çünkü dâhili uydu, TV ünitesinde harici uydu için ayrı yer açmanızı gerektirmez ve televizyon ile çok uyumlu bir kullanım sunar. Uygun fiyatlı modellerin de bir kısmında dahili uydu özelliği standart olarak geliyor. Bütçeniz ne olursa olsun, tercihinizi dahili uydu alıcıya sahip modellerden yana yapmanız uygun olacaktır.


Yenileme hızı

Yenileme hızı konusunda bilgi sahibi olmadığınızı düşünerek küçük bir tanımlama yapalım. Yenileme hızı görüntünün ekrana gelme hızıdır. Yani ne kadar yüksek olursa o kadar canlı izleme keyfine sahip olursunuz.

Yenileme hızı konusunda en az 200 Hz yeterli olacaktır. Ancak düşük bütçeye sahipseniz 100 Hz kadarını da düşünebilirsiniz. 100 Hz altındaki yenileme hızlarını önermiyoruz. Çünkü görsel olarak tatmin edici olmadıkları söylenebilir.


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha