OTELİNİZ İÇİN EN UYGUN ŞEZLONG SEÇİMİ

Yazar: Isil Arikan ,
Haziran 17, 2017

Yaz aylarının gelmesiyle deniz kenarı ve plajlara olan ilgi artmaya başladı. Otel, pansiyon gibi yatırımlarınızın yavaş yavaş geri dönüşlerini almaya başlayacaksınız. Öte yandan, hala kurulma veya yenilenme aşamasında olan işletmeler de var ve biz de bu işletmeler için yaz sezonunun en önemli ihtiyaçlarından olan şezlonglardan bahsedeceğiz bu yazıda. 

Muhtemelen tüm satın almalarınız arasında en kolayı olarak görünüyordur şezlong almak. Ancak bu konuyu şimdiye kadar detaylı düşündünüz mü? Altenatifleri ne kadar araştırdınız? Misafirlerinize o ya da bu model arasında sunduğunuz konfor farkından veya ürün ömründen ne kadar haberdarsınız? O yüzden, isterseniz bu yazıda tüm yönleriyle şezlongları, çeşitlerini ve birbirlerine göre avantaj ve dezavantajlarını inceleyelim.  

Şezlong İhtiyacı Belirleme

Şezlongları bir ürün olarak incelemeden önce hangi adette alım yapacağınızdan bahsetmek en doğrusu. İşletmenizin kapasitesi burada en önemli faktör. Ancak kırılma, paslanma ve hatta çalınma ihtimalini de düşünerek kapasitenin üzerinde bir alım yapmanız en yüksek doluluk oranına ulaştığınızda bile misafirlerinizin memnuniyetini sağlamanıza yetecektir. 

Materyal Açısından Şezlonglar

Şezlongları üretildiği hammadde açısından üç grupta inceleyebiliriz. 



Plastik Şezlong: En sık tercih edilen, fiyat olarak da en uygun ürünlerdir. Kolay temizlenebilmesi de önemli bir avantajdır. Islandığı zamanlarda ahşap modellerden farklı olarak çok daha hızlı kurur. 
 




Ahşap Şezlong: Farklı ahşap türleri kullanılabilse de en sık tercih edilen Tik ağacıdır. Fiyatları nispeten daha yüksektir ancak plastik şezlonglara göre daha uzun ömürlü ve çok dayanıklı olduklarından kullanım süresi de düşünüldüğünde daha düşük maliyetlidir diyebiliriz. Bu grup içerisinde Akçaağaç şezlonglar eğilip, kırılmaya müsait olması sebebiyle risklidir. 





Rattan Şezlong: Aslında bir çeşit ahşaptır ancak ahşabın örgü şeklinde kullanılmasıyla farklı bir doku ve görünüm kazandırılmıştır. Dayanıklı olması ve kolay temizlenebilmesi en büyük avantajıdır. 






Metal Şezlong: Yine plastik şezlonglara göre nispeten daha yüksek fiyatlı bir seçenektir. Çelik, demir veya alüminyum metallerden yapılmış farklı alternatifler mevcuttur. Demir şezlonglar paslanmaya müsait olduklarından çok önerilmez. Metal şezlonglar kullanım rahatlığı ve konfor için kumaş ile birlikte kullanılırlar. 






Kullanım Şekli Açısından Şezlonglar


Sabit Şezlong: Hem kullanım sırasında tek bir pozisyon sunması, hem de saklarken çok yer kaplamasıyla en zor tercihtir. 





Ayarlanabilir Şezlong: Kullanıcıya şezlong arkalığını istediği gibi ayarlama konforunu sunması sebebiyle en sağlıklı alternatiftir. 





Katlanabilir Şezlong: Kış mevsiminde veya kullanmadığınız zamanlarda depolama alanından tasarruf etmenizi sağlar.










Yatak Şezlong: Farklı materyallerden üretilir ve şekil olarak da çok çeşitlidir. En önemli avantajı şıklığı ve rahatlığıdır. Tepeye asılı olup sallanan modeller yanında, normal yatak şeklinden küre şekline kadar çok farklı eltarnatifler mevcuttur. Fiyat olarak diğer tüm seçeneklerinizden daha yüksektir ancak otelinizdeki tüm şezlongları değil de belirli bir miktarını bu tarz şezlonglardan almayı ve bir karışım yapmayı düşünebilirsiniz. 




Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha