Çamaşırlarınızda hijyenden taviz vermeyin

Yazar: Caner ,
Kasım 30, 2016
Çamaşırlarınızda hijyenden taviz vermeyin

Çamaşırlarınızda hijyenden taviz vermeyin

Çamaşırlarımızda gerekli temizlik ve hijyenin sağlanması için seçtiğimiz makineler büyük bir önem taşımaktadır. Çamaşır makinesi için birbirinden farklı model ve markada ürün bulunmaktadır. Seçilecek ürün için yıkama kalitesi oldukça önemlidir. Özellikle çocuklu aileler için bu hijyen şartı daha büyük bir zorunluluk haline gelmektedir. Bebek programlarının yer aldığı çamaşır makineleri bu konuda daha doğru bir tercih olacaktır.

Çamaşır makinesi bakımları

Çamaşır makineleri genelde evde en çok ihmal edilen eşyalar arasında yer almaktadır. Ancak çamaşırların hijyenik bir şekilde temizlenebilmesi ve düzgün bir yıkama için bu bakımların ihmal edilmemesi gerekir. Çamaşır makinelerinin dışını temizlerken nemli bir bez kullanılabilir. Eğer bu işlem yeterli gelmiyorsa az miktarda deterjan eklenecek suyla temizlik gerçekleştirilebilir. Makinemizin dışı olduğu kadar iç temizliği de sağlığımızı doğrudan etkilemektedir. Makinelerin içindeki parçalar ve filtrelerin temizliğinden emin olunması gerekmektedir. Bu durum makinemizin ömrünü uzatacağı gibi çamaşırlarımızın daha hijyenik bir ortamda yıkanmasını sağlayacaktır. Bebekli ailelerin tercih edebileceği özel programların yer aldığı makineler için de bu temizlik daha sağlıklı sonuçlar verecektir.

Kurutma makineleri ile tanışın

Oldukça eski bir icat tarihine sahip olan çamaşır kurutma makineleri yeni yeni evlerimizde yerini almaya başlamıştır. Çamaşırları evin bir bölümünde tercih etmek isteyenler olabileceği gibi bu vakit kaybı olarak düşünenler de bulunmaktadır. Özellikle havlular, nevresim takımları, çarşaflar gibi oldukça büyük bir alan kaplayan eşyaların kurumasını beklemenin zorluğunu dikkate alanlar bu makineleri tercih etmektedir. Ancak dikkat edilmesi gereken konuları da unutmamak gerek. Özellikle beyaz renkli gömlekler oldukça hassas kıyafetler arasındadır. Defalarca yıkanma ve kurutma işleminden geçen gömlekler deforme olabilmekte, renginde sararmalar olabilmektedir. Bunların önüne geçmek için kurutma makinelerinde özel gömlek programı olanlar tercih edilmelidir. Sigara kokusundan şikayetçi olanlar için ise havalandırma özelliğine sahip makineler tercih edilebilir. Sıcak hava üflemeden sadece havalandıran makinalar sayesinde çamaşırlarını yıkamaya vakit bulamayanlar kurutma makinesinde onları havalandırarak kötü kokulardan kurtulabilir.


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha