Bahçe İşlerindeki En Büyük Yardımcınız

Yazar: Caner ,
Kasım 22, 2016
Bahçe İşlerindeki En Büyük Yardımcınız

Bahçe İşlerindeki En Büyük Yardımcınız

Çim biçme makinesi, uzamış olan çimenleri belli bir yüksekliğe kadar kesmeye yarayan bir makinedir. Park ve bahçelerimizdeki yeşil alanlarımızda kötü görüntü oluşmamasını sağlar. Çim biçme işlemini dönerbıçaklar sayesinde gerçekleştirirler. Çimenleri saman şeklinde örebilme ya da çırpıntıları toplayabilme özelliklerine sahip olan çim biçme makineleri de mevcuttur.

Çim Biçme Makine Çeşitleri

  • Benzinli çim biçme makineleri, iş gücü diğer makinelerden daha fazla olan bu makinelerin kullanımı daha kolaydır. Hem yakıt açısından pahalıdır hem de fazla gürültü çıkartırlar. Tıpkı el arabası sürer gibi kullanılır.
  • Elektrikli çim biçme makineleri, çevre dostu ve sessiz olan bu makineler aynı zamanda hafif ve kolay taşınabilme özelliği vardır. Küçük alanlarda kullanım için idealdir. Elektrikli çim biçme makineleri de kendi aralarında “misinalı” ve “bıçaklı” olarak ikiye ayrılır. Misinalı çim biçme makineleri bıçaklı çim biçme makinelerine göre daha avantajlıdırlar. Çünkü bıçaklı çim biçme makinesinin ulaşamadığı ağaç diplerine ve gül diplerine ulaşabilir. Bıçaklı makineler ise maksimum 750-800 metrekarelik alanlarda çim biçmek için çok daha elverişlidir ve kesme genişliği ise 35 ile 45 santimetre arasında değişiklik göstermektedir. Ayrıca bıçaklı çim biçme makinelerinin toplama hazneleri mevcuttur. Bu özellik sayesinde biçilen çimler yerde kalmaz.

Çim Biçme Makinelerini Kullanmadan Önce Yapılması Gerekenler

  • Makine çalıştırılmadan önce makineye takılmış bütün taşlar, dallar ve yabancı maddeler temizlenmelidir.
  • Motor çalışırken makinenin bıçaklarından uzak durulmalıdır.
  • Çim biçme torbasını makineyi çalıştırmadan önce takın.
  • Makineyi tüm bahçede karışık olarak gezdirmeyin. Çünkü düzgün bir görünüm olmaz.
  • Kısa süreli ayrılmalarda bile motoru mutlaka durdurun.
  • Islak veya nemli çim üzerinde kullanılmaması gerekir. Eğer çimler ıslak veya nemliyse mutlaka kurumasını bekleyin.


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha