Yüksek Adette Satınalma Yapmanın 4 Faydası

Yazar: Isil Arikan ,
Haziran 17, 2018
Yüksek Adette Satınalma Yapmanın 4 Faydası

Herhangi bir işletme için satılacak veya tüketim maddesi olarak kullanılacak ürünlerin topluca satın alınması kimilerine göre daha maliyetli, kimilerine göre ise değil. Yüksek adette satınalma daha az maliyetli diye düşünenler sipariş hacminden dolayı daha uygun fiyatlar alabildiklerine, tedarikçilerin daha rekabetçi olduklarına vurgu yapıyor. Ki bu doğru da. Bunun tersini savunanların en önemli argümanı da stok maliyetleri. Tek seferde çok yüklü adette mal alıp parasını ödeme (vadeli ödeme de olsa sorun baki) ancak sonrasında uzun sürede satma veya kullanma sebebiyle oluşan stok maliyeti de yabana atılacak bir kriter değil. Üstelik bu argümanlardan herhangi birinin kesin doğru olduğunu da söyleyemeyiz. Yapılan işin tabiatına göre, o işi yapan işletmenin yeteneklerine göre kimi zaman yüksek adette satınalma daha uygunken kimi zaman da toplam siparişi daha küçük partilere bölüp stok maliyetinden kaçınmak daha mantıklı olabiliyor. Önemli olan varsayımlar veya tahminler yerine, somut verileri referans alıp net bir hesaplama ve karşılaştırma yapmak ve hangi hacimde satınalma yapılması gerektiğine o şekilde karar vermek. Bu yazıda ise bu iki argümanın savaşında genellikle göz ardı edilen, yüksek adette satınalma yapmanın fazla hesaba katılmayan faydalarından bahsedelim.

 

1.     Ürünsüz Kalma Riskinden Kaçınmak 

Her ürün grubu için geçerli değil tabii ki ancak bazı ürünlerin satışı, kullanım hızı başka bir deyişle stok devri diğerlerine göre çok daha hızlı olabiliyor. Bu ürünlerin hali hazırdaki devrini zaten biliyorsanız sorun değil de, bazen hiç beklemediğiniz ürünlerde bu durum gerçekleşebiliyor. Bir zamanlar çalıştığım şirkette 1.300 adet olarak aldığım bir ürünün hiç beklenmedik bir şekilde satışa koyduktan sonraki 1 ay içerisinde bitmesi bu duruma bir örnekti. Ancak daha kötüsü ürünün tekrarını 3.000 adet olarak satın aldığımızda da aynı durum yaşandı ve bizlere “bir 3.000 adet daha olsaymış yine satarmışız” dedirtti. 

Aslında bu durumlar işletmenize direkt zarar vermiyor ancak çoğunlukla kârdan zarar edilen kısım da hesaplanmıyor. 

 

2.     Yükleme Maliyetleri 

Belki çok yüksek adette bir siparişi fiyatı çok düşük olacak şekilde aynı tedarikçiye 3 parçada teslim edilecek şekilde geçtiniz. Fiyatı da tek ve büyük bir sipariş geçmişsiniz gibi düşük tutmayı başardınız. Tebrikler... Peki –özellikle bu ürünleri ithal ediyorsanız- yükleme maliyetlerini de hesapladınız mı? Tek partide yükleme yapılmasıyla 3’e veya 5’e bölünerek yükleme yapılması arasındaki nakliye maliyetlerini karşılaştırdınız mı? Bu durum genellikle ağır veya hacimli ürünlerde önemli bir dezavantaj yaratmıyor ancak hacmi küçük, hafif ürünlerin nakliyesinde siparişi parçalara bölmek göz ardı edilemeyecek bir maliyet farkına sebep olabilir. 

 

3.     Operasyonel Maliyetler

Yüksek adette satınalma yapmanın önemli bir faydası da operasyonel işlemlerin daha az, haliyle daha da düşük maliyetli olmasıdır. Siz veya ekibiniz tek bir ürünün birden fazla siparişi veya yüklemesi için; kaç kere pazarlık masasına oturuyorsunuz? Kaç defa yükleme organize ediyorsunuz? Kaç defa fabrika ziyareti yapıyor, kaç defa kalite kontrol ayarlıyorsunuz? Ve daha da önemlisi; bunlar için harcanan toplam zaman bu siparişi yüksek adette tek seferde satınalma yapmanız seçeneğinden kaç kat daha fazla? 

 

4.     Dolaylı Faydalar

Evet bu somut olarak ölçebileceğiniz bir fayda değil, baştan belirtelim. Ancak faaliyet gösterdiğiniz alanda bir veya birkaç kalem yüksek adette satınalma yaptığınız ürün bulunması hem tedarikçinizin firmanıza karşı daha yapıcı bir tutum içerisinde olmasını hem de diğer tedarikçilerin sizinle çalışmak için sürekli olarak daha avantajlı teklifler üzerinde çalışmasını sağlar. 

 

Aslında Yüksek Adette Satınalma Yapmanın 4 Faydası yazısında bahsettiğimiz faydaların hiçbiri tek başına böyle bir satınalma yapmaya sebep olacak kadar büyük veya önemli faydalar değil. Ancak hepsini bir arada ve rekabet yaratmasından dolayı en düşük fiyatla satınalma avantajıyla birlikte düşündüğünüzde terazinin diğer kefesinde bulunan stok maliyeti yeteri kadar önemli bir kazanç mı belki de bunu değerlendirmek gerekiyor. Tabii yüksek adette satınalma yapmanın, maliyetten bağımsız olarak zararlı olduğu durumlar da var ki –örneğin; hızlı bozulacak, bayatlayacak kısacası raf ömrü kısa olan ürünlerin satınalması, stok devir hızının düşük olduğundan emin olduğunuz ürünler gibi- zaten onlar bu yazının kapsamına girmiyor. 

 

 Satınalma dizisinde yer alan diğer yazılarımız;
Satınalma İçerisinde Operasyon Zamanı Yönetimi 
4 Adımda Satınalma'da Kalite Yönetimi
Satınalma'da Tedarikçi Portföyü Optimizasyonu  
Yeteri Kadar Objektif Misiniz?: Tedarikçi Değerlendirme Sistemleri  
7 Adımda Tedarikçi İlişkileri Yönetimi 
Daha Düşük Fiyata Almak Yeterli Mi? Daha Fazlası: Satınalma Performansını Arttırmak 
7 Adımda Stratejik Satınalma
6 Soruda E-Satınalma  
Satınalmacılar İçin 3 Adımda Başarılı Pazarlık ve Müzakere Yönetimi  
4 Soruda Satınalma'da Kategori Yönetimi  
3 Adımda Satınalma'da Risk Yönetimi  
Satınalma'da Gözden Kaçan Bir Detay: Kontrat Yönetimi  
Tüm Yönleriyle Satınalma Süreçleri Otomasyonu  
5 Adımda Satınalma Kültürü Oluşturma  
Satınalma'da Gözardı Edilen Bir Detay: RFQ (Fiyat Talebi) ve RFP (Teklif Talebi) Farkları  
Satınalma Yöneticileri İçin 6 Önemli KPI (Performans Kriteri)  
Yapay Zeka ve Machine Learning'in Satınalma'da Kullanımı  
Gizli Nakliye Masrafları ve Bunları Minimize Etme Yöntemleri
4 Adımda Bozulan Tedarikçi İlişkilerini Düzeltme

 


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha