Medikal Cihaz Fuarları ve Tıbbi Konferanslar: 2018’in En Önemli 10 Etkinliği

Yazar: Isil Arikan ,
Mayıs 07, 2018
Medikal Cihaz Fuarları ve Tıbbi Konferanslar: 2018’in En Önemli 10 Etkinliği


Medikal Cihaz Fuarları bu sektörde yer alan veya sektöre yeni giren firmalar açısından potansiyel müşterilere ulaşma, servis ve ürünlerini tanıtma açısından en doğru yerler. Elbette her sektörde fuarların işlevi bu ancak üretimi, satışı ve kullanımı lisans, özel izin gibi faktörlere bağlı olan tıbbi malzemeler söz konusu olduğunda fuarların önemi ve işlevi artıyor. Fiyatimbu olarak medikal cihazlar alanında da kurumsal müşterilerimize servis vermeye başlamamızla birlikte bu konuda da destekleyici bilgilere blog yazılarında yer vermek istiyoruz. Bu sebeple gerek katılımcı olarak, gerekse satınalmacı ve ziyaretçi olarak medikal cihaz fuarları arasında 2018’in en önemli 10 etkinliğini –tarih sırasıyla- bir araya getirmek istedik. 

 

1.     ISF UAE – Dubai

2 – 3 Mayıs 2018 tarihlerinde ikincisi düzenlenen ve Ortadoğu’nun en geniş kapsamlı fuarı olmaya aday ISF UAE Dubai Marina’da yer alıyor. ATEX International Exhibitons tarafından organize edilen fuar spor, fitness ve sağlık ekipmanları olarak farklı kategorilere de sahip. Daha kapsamlı bilgi için faura özel websitesini ziyaret edebilirsiniz. 

 

2.     HKTDC – Hong Kong 

Hong Kong’un Wan Chai Bölgesi’nde yer alan Hong Kong Convention & Exhibition Center’da bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Hong Kong Uluslarası Medikal Cihazlar Fuarı dünyanın her yerinden tıbbi cihaz ve malzeme üreticilerini satınalmacılar ile buluşturan dev bir organizasyon. Özellikle bu sektöre yeni giren yatırımcılar için de ideal bir başlangıç noktası. 

Ticari olarak umut vaat eden en yeni teknolojilerin sergilendiği “Tech Exchange” ve bu alandaki üreticilerin potansiyel müşterilerle bir araya geldiği “World of Healthcare” 7 – 9 Mayıs 2018 tarihlerinde düzenlenecek olan fuarın iki ana konsepti. Fuar hakkında çok daha detaylı bilgiyi resmi websitesinden alabilirsiniz. 

 

3.     SeaCare Asia – Kuala Lumpur, Malezya

14 – 16 Mayıs 2018 tarihlerinde 21.’si düzenlenen SeaCare Asia Fuarı’nı özellikle Güneydoğu Asya pazarını hedefleyen medikal cihaz üreticileri ve aracı kurumları için önerebiliriz. ABC Exhibitions’un düzenlediği fuar her geçen yıl katılımcı sayısını arttırıyor. Fuar hakkında daha detaylı bilgi resmi websitesinde

 

4.     Africa Health- Johannesburg, Güney Afrika

Bu yıl 29 – 31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Africa Health, Afrika kıtası sağlık sektörüne hitap eden en geniş kapsamlı fuar diyebiliriz. 600’e yakın katılımcı ve 10 bini aşkın ziyaretçi beklenen fuarda ayrıca konferans, sempozyum gibi etkinlikler de yer alıyor. Yönünü Afrika’ya çevirmiş medikal cihaz sektörü firmaları için en ideal fuar olan Africa Health ile ilgili daha kapsamlı bilgiyi fuarın websitesinden alabilir ve katılım için başvuruda bulunabilirsiniz. 

 

5.     MEDIX Tokyo – Tokyo, Japonya

20 – 22 Haziran 2018 tarihlerinde Tokyo Big Sight’da 9.’su düzenlenecek olan Medix Asya’daki Medikal Cihaz fuarları arasında belki hacmen küçük ancak büyük bir potansiyel barındıran fuarlardan biri. Seminer ve konferans gibi etkinliklerin de yer aldığı fuarla ilgili detaylı bilgiyi resmi websitesinden alabilirsiniz. 

 

6.     FIME – Orlando, ABD 

17 – 19 Temmuz 2018 tarihlerinde Orange County Convention Center’da düzenlenen FIME Amerika’daki en geniş kapsamlı medikal cihaz fuarları arasında belki de ilk sırada. 100’ün üzerinde ülkeden 1500’e yakın firmanın 500 farklı kategoride ürünlerini sergilediği fuarda konferans ve seminerler de düzenlenerek katılımcılar ve ziyaretçiler arasında bit network oluşturmak için fırsatlar yaratılıyor. Fuar hakkında kapsamlı bilgi ve katılım talebine resmi websitesinden ulaşabilirsiniz. 

 

7.     Medical Manufacturing Asia & Medical Fair Asia – Singapur 

29 – 31 Mayıs 2018 tarihleri arasında Marina Bay Sands’de tıbbi cihazlar özelinde iki farklı fuar gerçekleştiriliyor. Bu yıl 4.’sü düzenlenen Medical Manufacturing Asia Fuarı’nda medikal cihaz üretim süreçleri üzerine, 12.’si düzenlenen Medical Fair Asia Fuarı’nda ise medikal cihazlar ve malzemeler üzerine geniş kapsamlı bir katılımcı ve ziyaretçi profiliyle gerçekleştirilecek olan fuarlar sektörün her aşamasındaki üreticilerle alıcıları bir araya getirmeyi amaçlıyor. Her iki fuarla ilgili geniş bilgi ve katılım koşullarını linkinde ve linkinde   bulabilirsiniz. 

 

8.     MedLab – Barselona, İspanya 

25 – 27 Eylül 2018 tarihlerinde Fira Barcelona’da düzenlenen MedLab daha çok tıbbi laboratuvar ve tanı ekipmanları özelinde değerlendirebilinecek seçeneklerden. Uluslararası Medikal Cihaz Fuarları arasında önemli bir boşluğu dolduran fuar hakkında kapsamlı bilgiyi resmi websitesinde adresinde bulabilirsiniz. 

 

9.     REHACARE – Düseldorf, Almanya

Rehabilitasyon ve önleyici tedaviler özelinde lider bir fuar konumunda olan REHACARE 26 – 29 Eylül 2018 tarihlerinde düzenleniyor. Medikal Cihaz Fuarları arasında önemli bir yere sahip olan fuar aynı zamanda konferans, seminer gibi etkinliklerle katılımcı ve ziyaretçilere interaktif bir ortam ve network oluşturma zemini de sunuyor. Fuar hakkında detaylı bilgiler websitesinde yer alıyor. 

 

10.                        MEDICA – Düseldorf, Almanya

Medikal Cihaz Fuarları söz konusu olduğunda Almanya lider konumda diyebiliriz. MEDICA da tüm dünyada düzenlenen fuarlar arasında hem katılımcı ve ziyaretçi profili hem de sayıları açısından lider. Belki sektörde büyümeye aday firmaların katılımı açısından biraz pahalı bir etkinlik olabilir ancak öyle bir durumda bile gelecekte katılmak açısından bir kenara not etmekte ve takip etmekte fayda var. Fuar hakkında kapsamlı bilgiyi ise kendi websitesinde bulabilirsiniz. 


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha