Ofisiniz İçin Önerebileceğimiz 2018’in En Çok Tercih Edilen 8 Laptop Modeli

Yazar: Isil Arikan ,
Mayıs 29, 2018
Ofisiniz İçin Önerebileceğimiz 2018’in En Çok Tercih Edilen 8 Laptop Modeli

Bilgisayar ve laptop modelleri teknik özelikleriyle, tasarımıyla halihazırda binlerce farklı çeşide sahip. Ve farklı ihtiyaçlara sahip olan yüzlerce farklı iş düşünüldüğünde ofisiniz, işletmeniz için en uygun bilgisayarın hangisi olduğu konusunda karışıklık yaşanması çok doğal. Örneğin bir işletmede çalışanların sık sık mobil olması ancak ofis programları dışında başka bir donanıma ihtiyacı duymaması, başka bir işletmede çalışanların belki daha az mobil ancak bilgisayarı yoran tasarım veya yazılım programları kullanmaları gerekebilir. Bu da her işletmenin laptop ihtiyacının farklı olmasına sebep oluyor. Aslında daha detaylı bilgi için ofisiniz için laptop satın alırken göz önünde bulundurmanız gereken kriterlerden bahsettiğimiz  Ofisler İçin 5 Maddede Laptop Satınalma Rehberi yazısını da okuyabilirsiniz. Bununla birlikte 2017’nin son 6 ayında ve 2018 başında fiyatimbu müşterilerinin en çok tercih ettiği ve/veya incelediği 8 laptop modelini de sizler için biraraya getirdik. Belki içlerinden bir tanesi sizin işiniz için de en uygunudur.

 

1.    HP 255 G5

CPU: AMD A6 7310

RAM: 4 GB

Ekran: 15,6 inch

Hafıza: 1 TB HDD

Sade, kolay kullanımlı, fonksiyonel açıdan çok zengin değil ancak bir AMD işlemcinin sunabileceği ofis programlarını ve temel internet kullanımını uygun hızda gerçekleştirebilen uygun fiyatlı seçeneklerden biri HP 255 G5. Ancak biraz daha performansı yüksek bir seçenek isterseniz HP 250 G5 modelini de tercih edebilirsiniz. 

 

2.    Toshiba Portege Z 30 C138

CPU: Intel Core i7

RAM: 16 GB

Ekran: 13,3 inch

Hafıza: 512 GB SDD

Intel Core i7 işlemci ile performans açısından bulabileceğiniz en iyi ofis laptop modellerinden biri Toshiba Portege Z 30 C138. 11 saate varan şarj ömrü de bir başka avantajı. Ofis programları ve temel internet kullanımının olduğu işletmeler için fazla pahalı bir seçenek olabilir, ancak en az birkaç özel yazılım ve grafik programı kullanacaksanız ideal bir seçim. 

 

3.    Asus ROG STRIX GL553

CPU: Intel Core i5

RAM: 4 GB

Ekran: 15,6 inch

Hafıza: 128 GB SDD & 1 TB HDD

Aslında hem ofis hem de kişisel kullanım açısından performansı en yüksek modellerden biri Asus ROG STRIX GL553. Sadece word, excel gibi ofis programları ve internet kullanımı değil, aynı zamanda şirketinize özel yazılımlar ve grafik tasarımlarının da hızlı bir şekilde kullanılabileceği bir seçenek. Ancak dezavantajı ağır olması. 

 

4.    Lenovo ThinkPad X1 Carbon

CPU: Intel Core i7

RAM: 16 GB

Ekran: 14 inch

Hafıza: 1 TB SDD

Çok ince ve hafif bir laptop olan Lenovo’nun ThinkPad X1 Carbon modelini bol seyahat eden çalışanlara ve şirket sahiplerine önerebiliriz. Üstelik hafifliği ve küçük hacmine kıyasla performansı son derece yüksek modellerden. 15 saati bulan şarj ömrü de bir başka avantajı ve bir önceki maddede bahsettiğimiz Toshiba Portege modelinden daha uygun fiyatlı. 

 

5.    Dell Latitude E5480

CPU: Intel Core i5

RAM: 8 GB

Ekran: 14 inch

Hafıza: 256 GB SDD

Dell’in Latitude E5480 modeli performans ve fiyatın en uygun dengesi diyebiliriz. Üstelik i5 işlemciye sahip olmasına rağmen i7 işlemcili laptoplarla yarışacak seviyede hız ve performans gösteriyor. Sağlamlığı ve dayanıklılığı ile de tercih edebilirsiniz. 

 

6.    Lenovo ThinkPad E470

CPU: Intel Core i7

RAM: 16 GB

Ekran: 14 inch

Hafıza: 256 GB SDD

 

Hem işlemci hızı hem de RAM açısından Dell Latitude modeline kıyasla daha iyi ancak fiyatı daha uygun olan bir model Lenovo ThinkPad E470. Ancak şarj ömrü ve dayanıklılık açısından Dell Latitude modelinin daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Daha az mobil, daha çok ofiste kullanacaksanız tercih edebilirsiniz. 

 

7.    Dell XPS 13

CPU: Intel Core i3 – i7

RAM: 4 GB (16 GB’ye yükseltilebilir)

Ekran: 13,3 inch

Hafıza: 128 GB SDD (1 TB’a yükseltilebilir)

Hafif, kullanımı kolay, şarj ömrü yüksek ve performansı da aynı oranda yüksek bir model Dell XPS 13. Ram ve hafızasının da tercihe göre yükseltilebilecek olması bir diğer önemli avantajı. Hızı ve performansı sebebiyle ofis kullanımı için en ideal laptop seçeneklerinden biri. 

 

8.    HP Spectre Pro 13 G1

CPU: Intel Core i7

RAM: 8 GB

Ekran: 13,3 inch

Hafıza: 512 GB SDD

HP’nin en hafif ve ince modeli Spectre Pro 13 G1 performans açısından Dell XPS 13 modeliyle yarışacak seviyede ancak biraz daha pahalı. Öte yandan belirli bir ofise bağlı olmayan, sürekli mobil çalışanlar ve işverenler için HP güvencesiyle en iyi modellerden. 

 


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha