Dünyadaki her ülkenin farklı pazarlık stilleri olduğunu biliyor muydunuz?

Yazar: Yunus ,
Kasım 25, 2015

İster alışveriş yaparken, ister iş dünyasında, isterse kişisel ilişkilerde, farkında olmasak bile, pazarlık her zaman hayatımızın parçası.
Pazarlık yaparken her toplumun birçok ortak taktiği olsa da pazarlık stilleri ülkeden ülkeye çok büyük farklılıklar gösterebiliyor.

İşte bazı ülkelerin pazarlık stilleri:

-Almanya, Danimarka, İsveç:

Direkt ve dürüst olmayı severler. Pazarlık gayriresmi olsa bile önemli konulara odaklanılır ve bol bol soru sorulur.

-Çin:

Sabır ve pazarlığa önem verilir. Verdiğin bilgiler dikkatlice inceleneceği için doğru bilgi vermek önemlidir. Duyguların açıkça gösterilmesi zayıflık olarak algılanır. Çin kültürüne ve Çinceye ilgi taktir edilir.

-Mısır:

Pazarlık oldukça yavaş ilerler. Mısırlılar konuşmayı sevdikleri için pazarlıkta da çok konuşma olur. Mısırlılar kendileriyle dalga geçmeyi sevseler bile, başkalarının kendileriyle dalga geçmesinden pek de memnun olmazlar.

-Japonya:

Japonlar genellikle direkt bir soruya "hayır" olarak cevap vermezler. Bunu dolaylı ve kibar bir yolla söylemenin yolunu bulurlar.

-Rusya:

Ruslar genellikle pazarlıkta sert olmayı severler. Bir sonuca bağlanmadan pazarlık masasından kalkmalar olağandır. Uzlaşmak icin taviz vermek zayıflık olarak algılanabilir. 

-Venezuela:

Venezuelalılar pazarlıkta kontrolün kendilerinde olmasını severler. Dolayısıyla çok fazla baskı göstermemek, ortak noktaları vurgulamak daha akıllıca olacaktır. Ortaklık ve kooperasyon önerilerini severler.

Türkiye'deki pazarlık taktiklerinden bahsetmemize gerek yok. Ancak hatırlatırız ki, iyi pazarlık için iyi araştırma yapmak ve alternatifleri bilmek en kilit noktalardandır. FiyatimBu.com sayesinde yetkili satıcılarla yapacağınız pazarlığı online alışverişinize yansıtmak artık mümkün.

FiyatimBu de,
Pazarlığı bize bırak.


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha